Papa Demirbaş'ı Ayine Davet Etti

Papa Demirbaş'ı Ayine Davet Etti

Türkiye ziyaretine bugün Ankara'dan başlayan Papa Francesco, İstanbul'daki etkinliklerine, bir süre önce kendisini Vatikan'da ziyaret eden Kırklar Meclisi üyesi, Diyarbakır Sur İlçesi Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş'ı da davet etti.

Diyarbakır merkez Sur Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş'ın başkanlık ettiği Kırklar Meclisi Heyeti, geçen Mayıs ayında Vatikan'da Papa tarafından kabul edilmiş ve ayinde protokoldeki yerlerini almıştı. Ayine katılan binlerce kişiyi selamlayan ve iki kez "Diyarbakır'dan gelen heyeti selamlıyorum" diyen Papa, ayinden sonra kendisini protokolde bekleyen Diyarbakır heyetiyle görüşmüş, Abdullah Demirbaş da onu Diyarbakır'a davet etmişti.

Türkiye ziyaretine bugün Ankara'dan başlayan Papa Francesco, İstanbul'da 2 gün sürecek etkinlikleriyle ilgili davetiye listesine Abdullah Demirbaş'ı da ekledi. Vatikan Büyükelçiliği tarafından gönderilen ve üzerinde Papa'nın fotğrafı bulunan davetiye ile İstanbul Fener Rum Patrikhanesi tarafından da gönderilen davetiyelerle Demirbaş, cumartesi ve pazar günü etkinliklerine davet edildi. Papa'nın cumartesi günü saat 15.30'da Sent Esprit Katedrali'nde yapacağı ayine, aynı gün saat 18.00-20.00'da İstanbul Rum Patrikhanesi'nde yapacağı dini törene ve pazar günü saat 19.00'da Aya İrini'de Havari Andrea Yortusu nedeniyle verilecek konsere davet edilen Abdullah Demirbaş, davetin kendisini sevindindiğini söyledi.

Diyarbakır Sur Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Demirbaş, davetle ilgili şunları söyledi:

"14 Mayıs 2014 tarihinde Kırklar Meclisi'nden bir heyetle Papa'yı Vatikan'da ziyaret etmiştik. Ermeni, Süryani, Ezidi, Türkmen Alevi, Müslüman, Kürt, Keldani halklar ve inançlarından insanlarla birlikte bir heyet olarak ziyaret ettik. Farklılıkların bir arada yaşaması gerektiğine dair projelerimizi anlattık. Kültürler sokağı projemizi anlattık ve nasıl Ortadoğu'da farklı inançlara yönelik saldırıları doğru bulmuyorsak, Avrupa'da da İslamifobi yaklaşımını doğru bulmadığımızı söyledik. Ayrıca onu Diyarbakır'a davet ettik. Kendisi de Vatikan'daki ayine başlarken iki kez 'Diyarbakır'dan gelen heyeti selamlıyorum' dedi. Oradaki görüşmemiz oldukça iyi geçmiş ve biz kendisine çözüm süreci ve Kürtlerin durumuyla ilgili bir mektup vermiştik. Şimdi ise İstanbul ziyaretine beni davet ettiler. Benim bildiğim bölgeden benden başka davet edilen yok. Yine aynı şekilde Bartholomeos ile olan buluşmasına da davet ettiler. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz tarihi bir öneme sahiptir bu ziyaret. Özellikle Fener Rum Patriği ile Papa'nın buluşması mezheplerin diyaloğu açısından çok önemlidir. Özellikle Ortadoğu'da çok önemli bir mesajdır."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler