Papa`dan Suriye`ye Müdahale Açıklaması

Papa`dan Suriye`ye Müdahale Açıklaması

Papa Franciscus, Suriye`de kimyasal silah kullanımını kınadığını fakat barış getirmek için savaşın da meşru görülemeeceğini söyledi.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Suriye ile ilgili "Asla savaş olmasın" diyerek, kimyasal silah kullanımını sert şekilde kınadığını belirtti.

Papa Franciscus, pazar günleri Aziz Petrus Meydanı`nda yaptığı Angelus Duası`nda Suriye`deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye`de son günlerde yaşananlardan dolayı kalbinin yara aldığını dile getiren Papa, "Kimyasal silah kullanımını sert şekilde kınıyorum. Tarihte yaptıklarımızdan ötürü Tanrı`nın adaletinden kaçılamaz. Barış çok değerli bir hediyedir. Her zaman yüceltilmeli ve korunmalıdır" dedi.

Barış getirmek için savaşın asla kullanılamayacağını belirten Papa, "Asla savaş olmasın. Savaş savaşı, şiddet de şiddeti çağırır" diye konuştu.

Papa Franciscus, müzakere yolunun cesaretle başlatılmasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Papa, Suriye`de silahsız ve sivil halka bu yıkımı ve acıyı, silah kullanımının getirdiğini ifade ederek, bu yüzden çok sayıda çocuğun ışığı göremeyeceğini söyledi.

Papa, konuşmasının son bölümünde tüm kiliseleri 7 Eylül Cumartesi günü Suriye`de ve Ortadoğu`da barış için dua etmeye çağırdı. Papa Franciscus, "7 Eylül`de, Aziz Petrus Meydanı`nda saat 19.00`dan 24.00`e kadar sizi barış için burada bir olmaya davet ediyorum" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.