Para için ihbar dönemi başladı

Para için ihbar dönemi başladı

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin ihbar edenlere para ödülü verilecek.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesini öngören İçişleri Bakanlığı yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İhbar edenlerden, suçun işlenmesine iştirak etmemeleri koşulu aranan yönetmeliğe göre, ihbarda bulunan korucular da para ödül alabilecek. Askeri personel veya terörle mücadele ile görevli kamu personeli ise kapsam dışında tutuldu.

Ödül, ihbarda bulunan kişinin talep etmesi durumunda verilecek. Talep olmaması durumunda ödül verilmesi için herhangi bir işlemde bulunulmayacak. İhbar edilen her bir kişi için ayrı ayrı ödüllendirmede bulunulacak.

Ödül komisyonu, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Başkanlığında, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığının belirleyeceği 7 üyeden oluşacak. Komisyon, başkanın belirleyeceği gün ve yerde üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanıp, kararlar oy çokluğu ile alınacak. Komisyon kararları İçişleri Bakanının onayı ile yürürlüğe girecek.

Ödül miktarı ise komisyon tarafından belirlenmekle beraber, ihbar edilen suç ve failine göre değişebilecek ancak 200 bin lirayı geçemeyecek. Komisyon, ihbar edilen failin konumunu göz önünde bulundurarak İçişleri Bakanından bu miktarı 20 katına kadar çıkarmayı talep edebilecek.

Ödüller valilikler tarafından verilecek ve ödül verilen kişilerin kimlikleri açıklanmayacak.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler