Para kasasını çalan 5 soyguncu yakalandı

Para kasasını çalan 5 soyguncu yakalandı

​Van'ın Edremit ilçesinde bir halı sahadaki çelik para kasasını çalan 5 soyguncunun yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandıkları belirtildi.

Edremit İlçesi Süphan Mahallesi'nde hizmet veren bir halı sahadaki çelik para kasasını çalan 5 soyguncunun yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandıkları belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Süphan Mahallesi'nde hizmet veren bir halı sahadan geçtiğimiz gün, içerisinde de bir miktar para olan çelik para kasasının çalındığı hatırlatılarak olayla ilgili çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan çalışma ve alınan bilgiler çerçevesinde  şüpheli, şüphelilerin  kimlik tespiti ve yakalanmasına yönelik yaptıkları  çalışmalar sonucunda; İlimiz  Edremit İlçesi Süphan Mahallesi'nde  daha öncede gasp ve hırsızlık olaylarına karışan şüpheli, şüphelilerin bilgileri temin edilerek yapılan çalışma  sonucu olayı gerçekleştiren şahısların daha önceden 'terör' ve 'hırsızlık'  suçlarından kayıtları bulunan S.Ç, A.M, H.S, E.E ve O.B isimli şahısların olduğu tespit edilmesi sonucu; görevlilerimizce yapılan operasyonda olayı gerçekleştiren 5  şüpheli şahıs ve olayda kullandıkları araç,  av tüfeği, maske ve eldivenlerle birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden alınan beyanlarında, olayı kendilerinin gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri belirtilen açıklamada, Bakacak köyü yolunda kasayı balyozla kırıp açmaya çalıştıklarını, açamayınca oradan ayrıldıklarını, sonrasında kasanın akıbetini bilmediklerini beyan ettikleri aktarıldı.

Açıklamada, "Yapılan tahkikat  sonucunda şahısların olayı gerçekleştirdiği somut delillerle tespit edilmiş,  Bakacak Köyü yolunda yapılan aramalarda çelik para kasası bulunamamış ancak kasaya ait açma kolu ve anahtar çerçevesi bulunmuş,  şüpheli şahısların olaydan önce Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi kantininde bir araya gelerek plan yaptıkları ve olay yerine birlikte hareket ettikleri tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şüphelilerin çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.