Paralel Dernek SODES’ten sahte evrakla kredi aldı

Paralel Dernek SODES’ten sahte evrakla kredi aldı

Ağrı da evrakta sahtecilik yaparak SODES’ ten usulsüz kredi aldığı tespit edilen, Paralel Devlet Yapılanmasına bağlı olarak faaliyet gösterdiği öne sürülen bir derneğe yönelik operasyon yapıldı.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde  bir ihbar üzerine Paralel Devlet Yapılanmasına bağlı olarak faaliyet gösterdiği one sürülen bir derneğe yönelik operasyon yapıldı.

Operasyonun gerekçesi ise söz konusu derneğin evrak ta sahtecilik yaparak SODES’ ten usulsüz kredi alması olarak belirtildi.

Ağrı Valiliği tarafindan yapılan basın açıklamasında," İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine başlatılan çalışmalarda, Paralel Devlet Yapılanmasının (PDY) evrakta sahtecilik yaparak SODES’ten usulsüz kredi aldığı tespit edilmiştir. " denildi.

Yapılan açıklamanın devamında, derneğin PDY'ye bağlı olduğu ve 2011 yılından bugüne kadar almış olduğu 3 proje ile ilgili aldığı destekleme kredilerinde usulsüzlükler yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada," Dernek yöneticisinin  16.02.2014 tarihinde Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, İlçede Faaliyet yürüten PDY’ ye ait dershaneye Molotof atıldığı ve derneğe ait bütün evrakların yandığını beyan ettiği, ancak olay yeri inceleme ekibinin yapmış olduğu araştırma ve fotoğraflamada ifadede beyan edildiği şekilde bir yanma olayının olmadığı anlaşılmıştır. " denildi.

İlgili derneğin evraklarına el konulması için operasyon yapıldığı kaydedilen açıklamada,    " İlgili derneğin evraklarına el koymak ve gerekli çalışmaları yapılabilmek için bulunduğu adrese 03 Temmuz günü gidilmiş, ancak belirtilen adreste derneğin evrakları bulunamamıştır. Devam eden çalışmada, dernek evraklarının PDY’ye ait …. dershanesinde olabileceği değerlendirilerek adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan arama işlemlerinde, derneğe ait toplam 12 adet klasör evrak ile 1 adet gelen evrak kayıt defteri, 1 adet giden evrak kayıt defteri, 1 adet üye kayıt defteri, 1 adet demirbaş defteri, 1 adet alındı belgesi kayıt defteri, 1 adet karar defteri, 5 adet bilgisayar ve 1 adet işletme hesabı defteri ele geçirilmiş, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi M.R. ile Dershane Müdürü T.S. isimli şahısların şüpheli olarak ifadeleri alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat çok yönlü yürütülmektedir. " ifadeleri yer aldı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.