Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı cumartesi günü yapılacak

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı cumartesi günü yapılacak

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 13 Haziran 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Aydın, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ile ilgili açıklama yaptı.

5. 6. 7. 9. 10. ve 11’inci sınıflar için gerçekleştirilecek olan sınavın 13 Haziran 2015 Cumartesi günü gerçekleştirileceğini bildiren Aydın, sınavın, saat 14.00’te, tek oturum şeklinde yapılacağını kaydetti.

Diyarbakır’da yaklaşık 32 bin öğrenci sınava katılacak

Diyarbakır’da 31 bin 947 öğrencinin sınava katılacağı bilgisini veren Aydın, “Sınavda öğrencilere 100 soru sorulacak ve 120 dakikalık süre verilecektir. Sınavda 5.6.7.9.10 ve 11’inci sınıflar için müfredat programlarına uygun olarak, Türkçe/Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım, Matematik, Fen ve Teknoloji/Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler/Sosyal Bilimler alanlarında sorular yer alacaktır. İlimiz genelinde 5 bin civarında personel görev alacak. Toplam 131 okulumuzun bin 766 salonunda 31 bin 947 öğrencimiz sınava katılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Çeşitli nedenlerden dolayı sınava girmede zorluk çekecek öğrencilerin, gerekli tedbirler alındıktan sonra sınava alınmalarının sağlanacağını belirten Aydın, şunları söyledi:

“Sınav başvurusundan sonra zorunlu ikamet değiştiren, başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan, ailesi mevsimlik işçi veya tarım işçisi olarak çalışan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlükleri tarafından sisteme işlenemeyen, sınavda özel hizmet alması gereken öğrencilerden sınava girme talebinde bulunanların durumları Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından değerlendirilecek. Söz konusu öğrencilerin, bulundukları il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında, evde veya hastanede gerekli tedbirler alınarak sınava alınmaları sağlanacaktır.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.