Paris’te Suriye görüşülüyor

Paris’te Suriye görüşülüyor

Halep’teki insani durum Paris’te düzenlenen uluslararası toplantıda ele alınıyor. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılıyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’un ev sahipliğinde Paris'te düzenlenen uluslararası toplantıda Suriye’deki son gelişmelerin yanı sıra Halep’teki sivillerin insani durumu da ele alınacak.

Toplantıda öncelikli konular arasında özellikle Halep’teki sivillerin güvenliğinin nasıl sağlanacağının ele alınacağı öğrenildi.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alman mevkîdaşı Frank-Walter Steinmeier’in yanı sıra ABD, İngiltere, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirliklerinin dışişleri bakanları da katılıyor.

Ayrıca Avrupa Birliği Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Suriye muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Genel Koordinatörü Riyad Hicab ve Halep Kent Konseyi Başkanı Brita Hagi Hasan toplantıya davet edilen isimler arasında bulunuyor.

Suriye’de yaklaşık 6 yıldır devam eden savaşın son aylarında Rusya ve rejim güçlerince Halep’te büyük bir katliam gerçekleştiriliyor. 250 bin sivilin olduğu Doğu Halep’te açlık, su ve ilaç sıkıntısı bir tarafa her gün düzenlenen bombardımanlarda onlarca Müslüman hayatını kaybediyor. Yardım çağrıları ise hem bölge ülkeleri hem de dünya kamuoyu tarafından karşılık bulmuyor.  (Mustafa Kaynak- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.