Partili cumhurbaşkanlığı sistemini önereceğiz video foto

Partili cumhurbaşkanlığı sistemini önereceğiz video foto

Babasının ameliyatı dolayısıyla memleketi Adıyaman'a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Başkanlık Sistemini talep ettiklerini ancak bunun uzaması ve gecikmesi durumunda partili cumhurbaşkanlığı sistemini önereceklerini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, babasının ameliyatı için geldiği memleketi Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Başkanlık Sistemini talep ettiklerini belirten Metiner, bunun uzaması ve gecikmesi durumunda partili cumhurbaşkanlığı sistemini önereceklerini söyledi.

Diyarbakır'da polise yönelik bombalı araçla düzenlen saldırıyla da ilgili konuşan Metiner, saldırıyı PKK'nin son çırpınışları olarak yorumladı.

Başkanlık sistemine karşı gereksiz bir direnç olduğunu ifade eden Metiner, "Başkanlık sistemi bizim talep ettiğimiz bir sistem ama görünen o ki yeni bir anayasa süreci bunu uzatacak. Başkanlık Sistemine karşı gereksiz bir direnç var. O zaman AK Parti olarak partili cumhurbaşkanlığı sistemini önereceğiz. 3-4 maddelik bir anayasa değişikliği ile bundan sonra seçilecek cumhurbaşkanlarımızın partili olmasını sağlayacağız. Şu an bizim yeni bir anayasa değişikliği ile mini bir paket ile gündeme getirdiğimiz konu partili cumhurbaşkanlığı konusudur. Yani halkın seçtiği Cumhurbaşkanı aynı zamanda kendi partisiyle de kendi göbek bağını siyaseten ve hukuken devam ettiren kişi olmalıdır. Dolayısıyla da bu sıkıntılar da ortadan kalkar." dedi.

"Kılıçdaroğlu bir kaset kumpasıyla genel başkanlık koltuğuna oturtulmuştur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal'ın kaset skandalı ile ilgili Savcılık tarafından ifadeye çağırılması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Metiner, "Kemal Kılıçdaroğlu bir kaset kumpasıyla genel başkanlık koltuğuna oturtulmuştur. Kılıçdaroğlu, kendisini o koltuğa oturtanlara diyet borcunu ödüyor." diye konuştu.

AK Parti'nin genel başkanlık seçimine de değinen Metiner, "AK Parti’de lider arayışı yok. Sadece ve yalnızca bir genel başkanlık seçimi var. AK Parti’nin genel başkanı da tıpkı diğer AK Partililer gibi kendi liderinin emrindeki bir kişidir. Bu partimizi bir 'lider partisi' veya 'kişi partisi' kılan bir özellik değil; tam tersine geleceğe dönük güçlü ve kalıcılık sağlayan bir temel hususiyettir. Güçlü bir liderden, daha doğrusu liderlikten yoksun partilerin hali ortada. AK Parti’deki 'liderlik' ortak aklın ve ortak ideallerin bir şahısta tecessüm etmiş halidir. Erdoğan liderliği hem AK Parti’ye oy verenlerin, hem de oy vermeyenlerin tartışmasız kabul ettiği bir gerçekliktir. Bilsinler ki biz de kendi liderine ve davasına ihanet edecek düşükler çıkmaz. Nadiren çıkanların akıbeti de ortadadır." ifadelerini kullandı.

Metiner daha sonra İlçe Teşkilatı ile beraber ziyaretlerde bulunmak için köylere gitti.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.