Patlama nedeniyle Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu tatil edildi video foto

Patlama nedeniyle Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu tatil edildi video foto

Diyarbakır’da 5 kişinin hayatını kaybettiği 12’si polis 45 kişinin yaralandığı patlama nedeniyle büyük hasar gören okul tatil edildi.

Diyarbakır’da 5 kişinin hayatını kaybettiği 12’i polis 45 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu, patlama nedeniyle oluşan tahribat nedeniyle tatil edildi. Pencerelerinin kırıldığı, kapılarının da yerinden fırladığı okullarının tatil edildiğini öğrenenen öğrenciler hayal kırıklığına uğrayarak evlerine döndüler.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde, polis servis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba nedeniyle bir çok ev ve işyerlerinin camları kırılırken, ağaçlar, elektrik direkleri, kaldırım taşları, cadde zemini ve araçlar da zarar gördü. Olay yerinde sabah saatlerinde çok sayıda iş makinesi ile yapılan çalışmalarla yollar ve kaldırımlar onarılırken, esnaf ve vatandaşlar da ev ve iş yerlerinde meydana gelen hasarları kendi imkanları ile gidermeye çalışıyor.  

Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokuluna gelerek eğitimlerine devam etmek isteyen öğrenciler, patlamadan birkaç saat önce çıktıklarını belirterek, "Eğer erken çıkmasaydık cenazemiz çıkardı. Biz şimdi sabah geldik, okula kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Öğretmenler bizi bağırarak kovuyor. Patlamaları yapanlar çocukları hiç düşünmüyor. Patlamada herkes ölebilirdi, biz de ölebilirdik. Şimdi eğitimimizden de mahrum kaldık.” diye konuştu.

Olaydan birkaç saat önce patlamanın olduğu meydanda oynadıklarını söyleyen bir öğrenci, “Eve gittim, sonra baktım gök kuşağı gibi bir şey oldu. Büyük bir gürültü çıktı, camlarımız sallandı. Okulda olmadığımıza şükrettim. Bu sabah derse girme umuduyla geldim ancak bizi almadılar. Bu günü tatil saydılar.” dedi.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.