Patlamada geriye 8 kadın dul, 36 çocuk yetim kaldı video foto

Patlamada geriye 8 kadın dul, 36 çocuk yetim kaldı video foto

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi’ne bağlı Dürümlü mezrasında PKK’nin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesiyle Tanışık köyünden 16 kişi hayatını kaybederken geride gözü yaşlı 8 dul kadın ve 36 çocuk yetim kaldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi’ne bağlı Dürümlü mezrası girişinde PKK’nin, patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucunda 16 kişi hayatını kaybederken geride gözü yaşlı 8 dul kadın ve 36 çocuk yetim kaldı. İLKHA mikrofonlarına konuşan Tanışık köyü sakinleri, faillerin bir an önce bulunup gereken cezaya çarptırılmasını istedi.

Patlamada cesetlerine ulaşılan 4 kişiden 3 kişi köy mezarlığına defnedilirken, bir kişinin naaşı ise Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor. Hayatını kaybeden diğer köy sakinleri için ise mezar yerleri hazırlanmış durumda.

Tanışık köyü sakinlerinin patlamanın olduğu bölgede kaybettikleri yakınlarının ceset parçalarını arama devam ettiği görüldü.

Patlamada hayatını kaybedenler için Tanışık (Herbecın) Köyü Taziye Evi’ni ziyaret eden halk, taziyelerini iletiyor. Büyük bir acının ve öfkenin hâkim olduğu köyde halk, sivillere yönelik yapılan bu katliamı lanetledi.

Patlamada ilişkin konuşan Abdulselam Yakar, olayda 16 yakınının hayatını kaybettiğini söyledi. Yaşadıkları acıdan dolayı konuşmakta zorlanan Yakar, olayı vahşet olarak niteledi.

Bomba yüklü kamyonu takip eden yakınlarının kamyonun patlayıcı yüklü olduğunu haberdar olmadıklarını vurgulayan Yakar, aksi takdirde kamyonu takip etmeyeceklerini söyledi.

“DNA testinin sonuçlanması ile toplu mezar ya da ayrı olacak şekilde defnedeceğiz”

Yakar, “Patlamada toplam 16 kişi hayatını kaybetti. Cenazeleri tanınan 3 kişinin cenazesini kendim teslim aldım. Hayatını kaybedenlerden Remzi Yaman, Ahmet Yaman ve Mustafa Yakar defnedildi. Diğerlerinin ise parçalarını toplayıp 8 çuvala koyduk. DNA testinin sonuçlanması ile toplu mezar ya da ayrı olacak şekilde defnedeceğiz.” diye konuştu.

“Bütün annelerin evleri, ocakları söndü”

Patlamada hayatını kaybedenlerin arasında 8 kişinin evli olduğunu, toplamda 36 çocuğun öksüz kaldığını söyleyen Yakar, “Bütün annelerin evleri, ocakları söndü. Bir annenin sadece tek bir çocuğu kaldı. Başka bir annenin de 2 çocuğu kaldı. Bu annelerin durumu nasıl düzelecek? Hatta bir annenin büyük travma yaşadığını duydum. Bizlerin de durumu pekiyi değil.” diye konuştu.

Yakar patlamada hayatını kaybeden yakınlarının isimleriyle birlikte medeni durumu ve çocuk sayısı hakkında şu bilgileri paylaştı: “Seyithan Yakar: Evli ve 5 çocuk babası. Orhan Yakar: Evli ve 7 çocuk babası. Mustafa Yakar: Evli ve 2 çocuk babası. Timur Yakar: Bekar. Mehmet Yakar: Bekar. Remzi Yaman: Evli ve 6 çocuk babası. Tevfik Yaman: Evli ve 5 çocuk babası. Ali Yaman: Evli ve 2 çocuk babası. Salih Yaman: Evli ve 7 çocuk babası. Mehmet Şirin Yaman: Evli ve 2 çocuk babası. Mehmet Sait Yaman: Bekar. Davut Yaman: Bekar. Uğur Yaman: Bekar. Tahir Yaman: Bekar. Ahmet Yaman: Bekar. Emrullah Yeşil: Bekar.”

“Bu vahşeti yapanları Allah kahretsin”

Sivillerin hedef alınmasına tepki gösteren Yakar şöyle devam etti: “Dünyada bu kadar yüksek miktarda bomba yüklü aracın patlatıldığı yer burasıdır. Başka bir yerde böyle bir şey yok. Sivillerin hedef alınmasına karşıyız. Sivillerin ne suçu var? Şimdi evin önünde bomba patlasa ne yaparız? Tanışık köyüne ateş düştü. Bu vahşeti yapanları Allah kahretsin, buna katliam denilmez de ne denir? Bu acı unutulacak bir acı değil. Bu acıyı ancak ölsek unuturuz.”

“Faillerin bulunmasını istiyoruz”

Son olarak yetkililere seslenen Yakar, “Yetkililerden bir an önce bu olayın faillerini bulmalarını istiyoruz.” diye kaydetti.

Hayatını kaybedenlerin başka bir yakını Mehmet Yaman ise bazı medya organlarında köyün ‘PKK’nin bomba imalathanesi’ olduğu yönündeki haberleri kesin bir dille yalanladı.

“Ekmeğimizin derdindeyiz, onun mücadelesini veriyoruz”

Köylerinde herhangi bir örgütün faaliyetinin mümkün olmadığını söyleyen Yaman, “Ben burada örgüt adına bir şey görmedim. Eğer görseydim kendimizi öldürtmezdik. Bu haberler hepsi yalandır. Ekmeğimizin derdindeyiz, onun mücadelesini veriyoruz. Köyümüz hakkındaki iddia yalandır.” dedi.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.