Patlayıcı bulan arama köpeği faciayı önledi

Patlayıcı bulan arama köpeği faciayı önledi

​Siirt'in Herekol Dağı Ayva Tepe Bölgesinde yapılan arama çalışmaları esnasında mayın arama köpeğinin patlayıcı bulmasıyla olası can kaybının önüne geçildi.

Siirt'in Herekol Dağı Ayva Tepe Bölgesinde yapılan arama çalışmaları esnasında mayın arama köpeği patlayıcı tespiti esnasında patlama yaşandı. Yaşanan patlamada köpek telef olurken olası bir asker ölümünün önüne geçildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün Siirt-Şırnak sınır hattında bulunan Yazlıca (Herekol) Dağı Ayva Tepe Bölgesinde jandarma özel hareket timlerin katılımıyla hava destekli icra edilen operasyonda 7 PKK'linin öldürüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, operasyonda 4 kalaşnikof piyade tüfeği,2 M-16 piyade tüfeği, bir makinalı tabanca, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, bir el bombası, bir dürbün, 2 sırt çantası, bir adet fotoğraf makinası, 2 şarjör ele geçirildiği belirtildi.

Arama çalışmalarına katılan bir köpeğin olası bir facianın önüne geçtiğine işaret edilen açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığınca Yazlıca (Herekol) Dağı Ayva Tepe bölgesinde Jandarma Özel Hareket (JÖH) timlerin katılımıyla hava destekli icra edilen operasyonda görevli Siirt İl Jandarma Komutanlığına ait, bir adet labrador cinsi 8 yaşında  Huner adlı mayın arama köpeği 18 Nisan 2018 günü saat 09.50 sıralarında tespit ettiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ölmüş, operasyona katılan güvenlik güçlerimizin hayatını kurtarmıştır.” denildi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler