Patlayıcı yapımında kullanılan tüpler ele geçirildi

Patlayıcı yapımında kullanılan tüpler ele geçirildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan onlarca tüp ele geçirilirken, bir sığınak da imha edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kulp ilçesinin güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda PKK'ye yönelik yapılan operasyonda Mayın/EYP yapımında kullanılan 75 adet dolu tüpün imha edildiği, bir sığınağın da kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kulp ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda, kış üslenmesi maksadıyla BTÖ mensuplarınca kullanılan, 2x2 metre ebatlarında bir sığınak tespit edilmeyi müteakip, kullanılamaz hale getirilmiştir. Kulp ilçesi Yayıkköy köyü Yarımca mezrası kırsalında 150 metrekare düzlük alanda iş makinası yardımıyla yapılan kazı faaliyeti neticesinde, toprağa gömülü vaziyette Mayın/EYP yapımında kullanılan 75 adet dolu tüp bulunmuş, emniyet tedbirlerinin alınmasının müteakip, yerinde imha edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, operasyon bölgesi içerisindeki meskun mahallelerde 4 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti gerçekleştirildiği, 220 şahıs ve 5 aracın sorgulamalarının yapıldığı ve 4 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler