“PayPal’ın çekilmesi online alışverişi kısmen riske sokar”

“PayPal’ın çekilmesi online alışverişi kısmen riske sokar”

Dünyanın en yaygın online ödeme yöntemi olan PayPal’ın Türkiye'den çekilme kararı aldığını duyurması üzerine Bursa’da ki Sosyal Medya Uzmanlarından önemli uyarılar geldi

Bugüne dek dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca müşterisine online para transferi, sanal pos hizmeti ve güvenli online alışveriş imkanı sunan PayPal, lisans iptali Türkiye’den çekildi. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren müşterilerinin PayPal üzerinden para transferi yapamayacağını belirten bir açıklama yayınlayan şirket, kullanıcılarına veda etmeye hazırlanıyor.

Peki Türkiye’de PayPal üzerinden binlerce liralık işlem yapan kullanıcılar ne yapacak? Konunun Türkiye’deki online alışveriş oranlarını etkileyeceğini belirten Sosyal Medya Uzmanı Ali Rıza Durmaz, binlerce alışveriş sitesinin durumdan etkileneceği uyarısında bulundu. Sitede kayıtlı hesaplar aracılığı ile düzenli ödeme gerçekleştiren binlerce kullanıcının varlığını hatırlatan Durmaz, “Sitelerde güvenle kullanılan bu yöntemin kullanılamaz hale gelmesi ile kısa bir süre içinde birçok aksaklık yaşanacak” dedi.

Konunun Türkiye’de binlerce kullanıcıyı olumsuz etkileyeceğini belirten Durmaz, “PayPal’ın Türkiye’den çekilmesiyle online alışveriş kısmen de olsa riske girecek gibi gözüküyor.” dedi.

 ‘Online alışveriş hacmi etkilenebilir’

Pazardan çekilme kararı ile birlikte Türkiye’deki online alışveriş hacminin etkileneceği tahmininde bulunan Durmaz, rakam vermenin güç olduğunu söyledi. “Ancak özellikle yurt dışından yapılan online alışverişte ciddi fark oluşacaktır” diyen Durmaz,  PayPal’in kullanıcılar için neden önemli olduğunu da şöyle anlattı: “PayPal ödeme yöntemi  kullanıcıların kredi kartlarını siteye tanımlayarak kart bilgilerini vermeden, mail ve şifreleri ile online alışveriş yapmalarını  sağlayan bir sistem. Bu sürecin ardından online alışveriş kısmen de olsa riske gireceğe benziyor. Türkiye'de de benzer ödeme yöntemlerinin var olduğu biliniyor; fakat kullanıcılar bu ödeme yöntemlerinin çok yüksek teminat bedelleri talep etmesinden ötürü öncelikli tercihlerinin PayPal olduğunu belirtiyorlar.”
Kullanıcılar tepkili

Konunun internet medyasında da geniş yer bulduğunu kaydeden Durmaz, “İnternet platformlarında yapılan yorumlarda; ‘Alternatifi yok. Kullanıcılar ne yapacak?’, ‘PayPal üzerinden işlerini yürüten insanlar zor durumda kalacak’ , ‘Sahtecilik artabilir’ şeklinde eleştiriler yer aldı. PayPal’e alternatif bir sitenin kurularak Pazar payı elde etmenin hedeflendiği de iddialar arasında. Süreçle ilgili gelişmeler ise önümüzdeki günlerde netleşecek.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.