Pazar tezgâhları bayram şekerleriyle doldu

Pazar tezgâhları bayram şekerleriyle doldu

Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala vatandaşlar bayramların vazgeçilmezi olan şeker alışverişine çıkarken, esnaflar bu yıl satışlardan umutlu olduklarını söylediler.

Ramazan Bayramı’na 2 gün kala çarşı ve pazarlar da iyice hareketlendi. Vatandaşlar ise gelecek misafirlerine ikramda bulunmak için bir taraftan bayram şekerleriyle dolu Pazar tezgâhlarını geziyor, diğer taraftan da tatlı alış siparişleri veriyor.

Rengârenk şeker ve tatlılar ile süslenen tezgâhlarda bu yıl fiyatlar şeker, lokum ve çikolataların kalitesine göre 6 TL ile 30 TL arasında değişiyor.

Yaklaşan bayram nedeniyle her bayram olduğu gibi bu bayramda da şeker satışına başladıklarını belirten Nuri Tantaş isimli esnaf, “Bayram yaklaşıyor tezgâhlarımızı kurduk. Şeker fiyatları kalitesine göre değişiyor. Konya şekeri ve lokumlar 7 TL'den başlarken, kaliteli şekerler ise 13 TL'den başlıyor. İnşallah bayram öncesi işlerimiz iyi olur." dedi.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala şekerleme ürünlerini tezgâhlara çıkardıklarını belirten bir diğer esnaf Muzaffer Sevinçtekin ise "Şeker tezgâhını bugün açtık. Normalde Konya şeker çeşitleri 7 TL'den başlıyor. Kaliteli şekerler ise 12-13 TL'den başlıyor. Lokum ve çikolata çeşitlerimiz var. Şekerler taze ve uygundur. Burada her bütçeye uygun şeker çeşidi vardır. İşlerimizin özellikle arife günü yoğun olmasını bekliyoruz. İnşallah beklediğimiz gibi olur da bizler de gönül rahatlığıyla bayramımızı geçiririz." ifadelerini kullandı.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.