Pazarın kaydırılması mahalle halkını mağdur etmiştir

Pazarın kaydırılması mahalle halkını mağdur etmiştir

Diyarbakır'da esnaf ziyareti yapan HÜDA PAR GİK üyesi Vedat Turgut, 80 bine yakın bir nüfusun istifade ettiği bir pazarın kaldırılmasının halkı mağdur ettiğini söyledi.

HÜDA PAR GİK üyesi Vedat Turgut ve beraberindeki partili heyet Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde esnaf ziyareti yaparak, esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

İlçe halkından yaklaşık olarak 80 bin insanın istifade ettiği pazarın kaldırılmasının kendilerini mağdur ettiğini belirten ilçe esnafı, bali ve uyuşturucu kullanan başıboş kişiler tarafından rahatsız edildiklerini, bu durumun müşteriyi de çok rahatsız ettiğinden dert yandı.

Esnafın sıkıntı ve talepleri ile yaşadıkları mağduriyetleri not aldıran Vedat Turgut,  sorunları, muhataplarına resmi yollarla iletmeye çalışacaklarının altını çizdi.

“Zaten mağdur olan esnafımız daha da mağdur olmaktadır”

Ziyaretlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Turgut, Kaynartepe mahallesinde ikamet eden halkın büyük bir mağduriyet yaşadığını belirterek, “yetkililer bu konuda bir çözüm üretmelidirler” dedi.

Turgut, “İlimizin merkez Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi Cumartesi Pazarı esnafını ziyaret ettik. Esnaf ziyaretinden sonra Kaynartepe muhtarı kardeşimizi de ziyaret ettik. Doğrusu bir dizi şikâyet ve sorunla karşı karşıya kaldık. Sur olaylarından sonra Kaynartepe mahallesine çullanan çeteler, Kaynartepe esnafını ve halkının hayatını yaşanmaz hale getirmişler.  Zaten mağdur olan esnafımız daha da mağdur olmakta, insanlarımız, mahallesini, evini terk etmek zorunda bırakılmaktadır. Öğrendiğimiz kadarıyla da boşaltılan evlere ya Suriye’den gelenler veya Sur’dan çıkan insanlar yerleşmekte. Bununla beraber, mahallede denetim ve kontrollerin yapılmamasından kaynaklı şikâyetler var. Mahallenin her tarafında bali, uyuşturucu kullanan gençler var ve insanlar, çarşı esnafı ve müşteriler bu durumdan çok ciddi rahatsız. Müşteriler can korkusundan dolayı semte dahi gelemiyormuş.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer olaya karşı ilgisiz kaldılar”

Uzun yıllardır Kaynartepe mahallesinde kurulan ve yaklaşık olarak 80 bine yakın insanın istifade ettiği semt pazarının kaldırılmasının halkı mağdur ettiğini belirten Turgut, yetkililerin, halkın taleplerine göre iş yapmalarının daha faydalı olacağını söyledi.

Turgut, “Yıllardan beri bu mahallede bir semt pazarı vardı. Ve bu semt pazarında 80 bin nüfusa yakın Kaynartepe ve civarındaki Muradiye, Hatboyu gibi mahalleler istifade ediyorlardı. Ama gelin görün ki muhtarın, halkın ve esnafın haberi olmadan bu semt pazarı şehrin bir mıntıkasına kaydırılmış. Bu değişikliğin bir ücret karşılığı yapıldığı yönünde şaibeler olduğunu söyleyenler var. Esnaf, bu sıkıntılarını resmi makamlara ulaştırdığını, ancak yetkililerin olaya ilgisiz kaldığını söylüyor. Başta belediye başkanı olmak üzere, hatta kaymakamdan şikâyet eden esnaflarımızı gördük. Bu bağlamda; halkın pazar ihtiyacını karşılamak için kilometrelerce öteye gitmek durumunda kalması kabul edilebilecek bir uygulama değildir. Kaldı ki şu an Kaynartepe mahallesinde kalan halkımızın çoğu zaten mağdur, işsiz ve fakir insanlar. Surdan göçen, Suriye’den buraya gelen misafirlerimiz. Bu semt pazarının kaldırılması onları mağdur etmiştir. ” İfadelerini kullandı.

80 bin insana hizmet veren bir pazarı taşımak çözüm değil mağduriyet oluşturmuştur

HÜDA PAR olarak halkın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Turgut, halkın sorunlarını dinlemeye devam edeceklerini ve bu konuların resmi yollardan takipçisi olacaklarını ifade etti.

Turgut, sözlerini şöyle bitirdi:

“Bu semt pazarının yeri eğer uygun değilse, uygun olan Kaynartepe’nin başka mahallelerine aktarılabilirdi. Ama başka bir mahalleye, özellikle de daha zengin denilebilecek bir semte kaydırılmış olması düşündürücüdür. Bu değişiklik fakirin ekmeğini elinden almıştır. Elbette ki ihtiyaç varsa oraya da semt pazarı kurulması gerekir ancak bu semtte 80 bin insana hizmet veren bir pazarı oraya taşımak çözüm değil mağduriyet oluşturmuştur. Halkımızın tekrardan eski günlerine dönmesi noktasında biz bunun takipçisi olacağız. Çünkü birçoğunun mağdur olduğunu, iş yapamaz hale geldiğini, hatta bir kısım esnafın neredeyse iflasın eşliğinde olduğunu gördük. Bu sorunun en kısa sürede çözüleceğini umuyoruz.”

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler