Pazaryerlerinde siyah poşet denetimi

Pazaryerlerinde siyah poşet denetimi

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, atık plastiklerden elde edilen ve kanserojene madde içeren siyah naylon torba kullanımının önüne geçmek ve pazarcı esnafları bilgilendirmek, amacıyla denetimlere başladı.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi atık plastiklerden elde edilen ve kanserojen madde içeren siyah naylon ile torba kullanımını yasaklayarak denetimlere başladı. Yapılan denetimlerde bu torbaları kullananlar uyarılırken vatandaşlar ve esnaf bilgilendirildi.

Zabıta ekipleri, ilk olarak Güvenevler Mahallesinde bulunan uzay çatılı Pazaryeri'ndeki pazarcı esnafını denetledi. Ekipler denetimlerde, kanserojen madde içeren siyah naylon torbaların kullanılmaması hususunda uyarılarda bulunurken, insan sağlığına zararlı olan bu torbaların kullanımının yasaklandığı konusunda bilgilendirdi..

Daha sağlıklı bir çevre ve toplum için kurallara uyulması konusunda siyah torba yerine beyaz naylon torba kullanılması yönünde talimat verilirken, denetimlerde esnafın büyük bir kısmının siyah torba kullanmadığı ortaya çıktı.

Zabıta ekipleri, bilgilendirme ve denetimlerin ardından siyah torba kullananlara kanuni işlem yapılıp ceza kesileceği bildirildi. Zabıta ekiplerinin şehir içindeki pazaryerlerinde denetimlerini sürdürüp esnaf ve halkı bilinçlendireceği kaydedildi.

Yapılan uygulamadan memnun kaldıklarını dile getiren pazarcı esnafları, siyah torba kullanmamaya dikkat ettiklerini belirttiler.

Yapılan denetimlerin insan sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çeken vatandaşlar ise, bu tür denetimlerin sık sık yapılmasını istedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler