Pembe Otobüs" uygulaması hayata geçirilirse kadınlar rahat eder

Pembe Otobüs" uygulaması hayata geçirilirse kadınlar rahat eder

​Kadın ve erkeklerin beraber yolculuk yaptıkları bazı zamanlarda, toplu taşıma araçlarının haddinden fazla dolu olduğunu dile getiren Siirt halkı, "Pembe Otobüs" uygulamasının hayata geçirilmesi durumunda, kadınların daha rahat edeceklerini söyledi.

Siirt halkı, kadınların toplu taşıma araçlarında zaman zaman yer bulamadıkları için ayakta yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını, bunun için Belediyenin bayanlara özel “Pembe Otobüs” uygulamasını hayata geçirmesi gerektiğini söylediler.

"Bayanlara özel bir araç ne kadar dolu olursa olsun bizi rahatsız etmez."

Genelde otobüslerde yer olmadığı için ayakta yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Avniye Yüksel, “Keşke bayanlara özel bir araç olsa. Daha iyi olur çünkü otobüse bindiğimizde ayakta kalıyoruz ve erkekler bize yer vermiyor. O yüzden erkekler ayrı bayanlar ayrı olursa daha iyi olur. Çünkü bazen otobüsler aşırı şekilde dolu oluyor ve bir bayan olarak erkeklerin arasından geçerken rahatsız oluyoruz. Fakat otobüs bayanlara özel olursa, otobüs ne kadar dolu olursa olsun rahatsız olmayız, biz sadece bayanlara özel araç tahsis edilmesini istiyoruz.” dedi.

"Pembe Otobüs" uygulaması olursa kadınlar kendini güvende hisseder."

Bayanlara özel otobüs olması durumunda kendini daha güvende hissedeceğini söyleyen Saadet Kızılkaya, “Bayanlara özel otobüs olursa daha güzel olur, daha rahat olur, bayanlar kendini daha güvende hisseder. Erkek ile kadınların iç içe seyahat etmesi hiç hoş bir şey değil, sadece bayanlara özel olursa daha güzel olur. Otobüse bindiğimizde bazı erkek yolcular çok anlayışsız, yer vermedikleri zamanlar oluyor, tabi anlayışlı olanlar da var. Fakat bayanlara özel otobüs olursa daha güzel olur.” ifadelerini kullandı.

"Kadın ve erkeklerin yer olmadığından dolayı iç içe yolculuk yapması ahlaki değil."

İnsanların yoğun olduğu saatlerde otobüslerde yer olmadığı için erkeklerle kadınların iç içe yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını, bunun da gayri ahlaki durumlara sebebiyet verdiğini söyleyen Sadiye Saka Orhan, "Pembe Otobüs" uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Orhan, "Pembe Otobüs" uygulamasının hayata geçmesi çok güzel olur. Malumunuz Siirt’imizde toplu taşıma, otobüs ve minibüslerle gerçekleşiyor ve insanların yoğun olduğu saatlerde, özellikle genç kızlarımız, gayri ahlaki durumlarla karşı karşıya geliyor. Yaşlı, hamile ve çocuklu bayanlarımız yer bulma konusunda ciddi sıkıntılara maruz kalıyor. Özellikle üniversite okuyan gençlerimiz bu konuda birçok mağduriyet yaşıyor. Bu gayri ahlaki durumların ortadan kalkması için yetkilerden, özellikle Siirt Belediyesinden "Pembe Otobüs" uygulamasını hayata geçirmesinin istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Siirt Belediyesinin "Pembe Otobüs" uygulamasını desteklemesini istiyoruz."

"Pembe Otobüs" uygulamasının Belediye tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyen Hazal Demir, bu uygulamanın sadece Siirt'te değil, bütün illerde uygulanması gerektiğini söyledi. Demir, “Siirt’te pembe otobüs uygulamasının hayata geçirilmesi çok iyi olur. Çünkü bayanlarımız gerçekten çok sıkıntılar çekmekte. Otobüse binerken yaşlı, hamile, çocuklu bayanlar ve üniversiteye giden gençler bazı zorluklar yaşamakta. Bu konuda halkın bilinçli olması ve Siirt Belediyesinin "Pembe Otobüs" uygulamasını desteklemesini istiyoruz. Bu uygulamanın sadece Siirt’le sınırlı kalmamasını, diğer il ve ilçelerde de uygulanmasını istiyor, yetkililerden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadın ve erkeklerin içi içe yolculuk yapmasının dinen caiz olmadığını söyleyen Selamet Demir, bayanlara özel "Pembe Otobüs" uygulamasının olması gerektiğini söyledi.

Demir, “Açıköğretim İlahiyat Fakültesinde okuyan bir bayan olarak pembe otobüsün hayata geçirilmesinin istiyorum, otobüste namahrem olmayan erkeklerin yanında oturulması ve özellikle belediye otobüslerinde kadın ve erkeklerin iç içe oturması dinen uygun olmadığı için "Pembe Otobüs" uygulamasının bayanlar için hayata geçirilmesini istiyorum.” dedi.

"Çoğu zaman ayakta kalıyoruz."

Bayanlara özel otobüs uygulaması olması durumunda kadınların kendi aralarında sohbet ederek yolculuk yapacağını dile getiren Nur Yüksel, otobüsün kalabalık olmasının bir sıkıntı yaşatmayacağını söyledi.

Yüksel, “Bayanlara özel araç olmasını istiyoruz çünkü genelde otobüslere bindiğimizde yer bulamıyoruz, ayakta kalıyoruz, yer istemeye utanıyoruz. Belediye Başkanımızdan rica ediyorum, bayanlara özel "Pembe Otobüs" uygulamasını hayata geçirirse çok iyi olur.” dedi.

Bayanlara özel otobüs uygulaması olması gerektiğini fakat bunun yapılıp yapılmayacağı konusunda şüphelerinin olduğunu söyleyen Tahir Akgül ise şu şekilde konuştu:

“Olursa çok iyi olur. Mesela ben buraya geliyorum, yarım saat durakta bekliyorum. Bayanlar da geldiğinde aynı şekilde yarım saat bekliyor. Bazen minibüslerde yer yok, bayanlar ayakta kalıyor. Bu kesinlikle güzel bir şey değil. Bayanlara özel otobüs olursa çok güzel olur ve hepimiz onu istiyoruz, ben şahsen istiyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.