Pençe-2 Harekâtı’nda sığınaklar ve mağara tespit edildi

Pençe-2 Harekâtı’nda sığınaklar ve mağara tespit edildi

Pençe-2 Harekâtı’nda tespit edilen 5 odalı, girişi ve çıkışı ayrı olan mağara ve 12 sığınakta ele geçirilen silah ve mühimmatlar imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-2 Harekâtı’nda tespit edilen 5 odalı, girişi ve çıkışı ayrı olan mağara ve 12 sığınakta ele geçirilen silah ve mühimmatlar imha edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-2 Harekâtı’nda tespit edilen 5 odalı, girişi ve çıkışı ayrı olan mağarada; bir Milan tanksavar füzesi, 7 adet 81 mm.lik havan mühimmatı, 20 adet AK-47 mühimmatı, bir drone, iki kutu hazır basmalı, uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği, İnfilaklı fitil, 23 adet gaz maskesi ve örgütsel dökümanlar ile bir kamyonet tespit ve imha edilmiştir.

Başka bir bölgede tespit edilen ve aktif olarak kullanıldığı anlaşılan 12 sığınakta; iki el telsizi, 20 kg. amonyum nitrat, sekiz kullanıma hazır EYP, bir el bombası, piyade tüfeği ve makineli tüfek mühimmatları, iki lazerle mesafe ölçüm cihazı, dört el dürbünü, 70 fıçı benzin, 50 fıçı mazot bulunarak imha edildi." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler