"Pensilvanya'da yaşayan beyefendiyi unutun"

"Pensilvanya'da yaşayan beyefendiyi unutun"

Türkiye'de yapılan yerel seçimleri değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, bir soru üzerine "Pensilvanya'da yaşayan beyefendiyi unutun." dedi.

WASHINGTON - Türkiye'de yapılan yerel seçimleri değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, hile yapıldığı yönündeki iddialarının araştırılmasını istediklerini söyledi.

 

Gazetecilerin Fethullah Gülenle ilgili sorularına da cevap veren Harf, "Pensilvanya'da yaşayan beyefendiyi unutun." dedi.

 

Bir gazetecinin, ABD'nin ve Batı'nın genel olarak Türkiye konusunda, Erdoğan'dan ziyade Fethullah Gülen'in çizgisinde yer aldığı için Erdoğan hükümetine yönelik eleştirilerde bulunduğu şeklindeki değerlendirmeleri hatırlatması üzerine Harf, Türk hükümetinin Twitter'ı yasaklamasının doğru olmadığını belirterek bu eleştirilerinin Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da yaşamasıyla ilgisi olmadığını savundu.

 

Gazetecinin, "Türkiye-İsrail ilişkisinden yana olan Fethullah Gülen'le daha çok aynı pozisyonda olup olmadıkları" yönündeki soruya da cevap veren Harf, "Türkiye yakın bir NATO müttefiki. Her zaman her konuda anlaşamayabiliyoruz ama biz hiçbir zaman herkesle her konuda anlaşmıyoruz. Bu nedenle Pensilvanya'da yaşayan beyefendiyi unutun." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.