Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,8 azaldı

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,8 azaldı

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,8 azaldı

Hizmet sektörü güven endeksindeki artış; son üç aylık dönemdeki iş durumunun iyileştiğini ve son üç aylık dönemdeki hizmetlere olan talebin arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı. Gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi ise değişmedi.

 

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu endeksi yüzde 1,6 ve hizmetlere olan talep endeksi yüzde1,2 arttı. 

 

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,8 azaldı

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki azalış, mevcut mal stok seviyesinin mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Son üç aylık dönemdeki iş hacmi-satışların arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışların artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısı ise arttı.


 

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; mevcut mal stok seviyesi endeksi yüzde4,9 azalırken, iş hacmi-satışlar endeksi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi sırasıyla yüzde1 ve yüzde1,5 arttı.

 

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,9 arttı

İnşaat sektörü güven endeksindeki artış; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinin mevsim normallerinin üzerinde olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısında artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı. 


 

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde0,4 ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 4,7 arttı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler