Performans ödevi kaldırıldı

Performans ödevi kaldırıldı

Öğrencilerin yapmakta zorluk çektiği ve genellikle velillerin yaptığı performans ödevi artık yok. Yeni yönetmelikle artık yatılı okullarda mescid zorunlu olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uygulamada çoğunlukla velilerin hazırladığı performans görevini kaldırdı. Performans görevi yerine öğrencilerin ders etkinliklerine katılımları ile değerlendirilmelerine imkan sağlandı. Performans ödevlerinin çokluğu ve zorluğu sebebiyle MEB'i şikâyet yağmuruna tutan veliler, sistemin değiştirilmesini talep etmişti. 

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle, uygulamada çoğunlukla velilerin hazırladığı performans görevi kaldırıldı. Bunun yerine öğrencilerin, sınıf veya okulda yapacakları "ders etkinliklerine katılımları" ile değerlendirilmelerine imkan sağlandı. Yönetmelikte, ders etkinliklerine katılım, öğrencilerin, sınıf veya okulda yaptıkları eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikometri alanındaki becerilerini kullanmasını ve geliştirmesini sağlayan, performansını değerlendirmeye yönelik çalışmaları olarak tanımlandı. Proje uygulamasına ise önceden olduğu gibi yönetmelikte yer verildi.

ÖĞLE TATİLLERİ 1,5 SAAT OLDU

Yönetmelikle, normal öğretim yapılan ilköğretim okullarında yemek ve dinlenme için verilen 40-60 dakika olarak uygulanan öğle arası en az 40, en çok 90 dakika olarak belirlendi. Bu süre okul yönetimince okul çevresinin şartlarına göre düzenlenecek. İkili öğretim yapılan ilköğretim kurumlarında sabahçı ve öğlenci grup öğrencilerinin çıkış ve girişleri arasında en fazla 30 dakika ayrılacak.

VELİ İSTERSE SINIF TEKRARI YAPILACAK

İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esas olacak. Ancak istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, okul müdürü ve ilgili sınıf öğretmeninin kararıyla ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus sınıf tekrarı yaptırılabilecek. Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık zorunlu ders saati sayısı kadar değerlendirilmesi yapılamayan ya da puanı girilmeyen öğrenciler ile yurt dışında bulunan, sağlık durumu ya da tutuklu olması nedenleriyle okula devam edemeyenler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılacak.

DEVAMSIZLIĞA SINIR

Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ile bir üst sınıfı başarmada güçlüklerle karşılaşabilecek öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.

Kaynaştırma ve özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmayacak. Ancak velinin yazılı talebi ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Biriminin kararı doğrultusunda, ilkokulda kaynaştırma öğrencilerine bir defaya mahsus sınıf tekrarı yaptırılabilecek.

Yatılı bölge ortaokullarında ibadethane açılacak

Yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadethane açılacak. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekan ayrılabilecek.

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında velilerin istemeleri, personel ve fiziki imkanların yeterli olması halinde eğitim saatleri dışındaki zamanlarda faaliyet göstermek üzere çocuk kulüpleri ve yertiştirme kursları kurulabilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.