Pervari'de PKK'ye ait 15 sığınak imha edildi

Pervari'de PKK'ye ait 15 sığınak imha edildi

Siirt'in Pervari ilçe kırsalında PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilirken 15 sığınağın imha edildiği belirtildi.

Siirt Valiliği, Pervari ilçe kırsalında PKK'nin kış üslenmesine yönelik yürütülen operasyonlarda, kırmızı listede aranan bir PKK'li için hazırlandığı belirtilen 7 odası ve 3 giriş-çıkışı bulunan bir sığınak olmak üzere yaşam malzemelerinin bulunduğu 15 mağaranın tespit edildiğini duyurdu.

Konu ile ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, icra edilen operasyonlarda gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri sırasında, 15-20 kişilik bir sığınak olmak üzere toplamda 15 adet sığınak-barınak ve mevzi noktaları tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Tespit edilen 15 mağara ve eklentilerinde; 2 adet dağ bisikleti, 7 adet büyük tüp, bir adet tüp başlığı, 23 adet pil, 3 adet pil bloğu, 8 adet pil kutusu, bir adet not defteri, 4 adet terörist kıyafeti, bir adet şemsiye, 2 adet mekap ayakkabı, 2 adet uyku tulumu, 2 adet mavi branda, 35 metre naylon, 10 metre panço, bir adet elektrik bandı, 2 adet tencere, 2 adet düdüklü tencere ve bol miktarda yaşam gıda malzemesi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi." denildi.

Ele geçirilen malzemelerden, delil niteliğinde olanların muhafaza altına alındığı diğer malzemelerin ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay mahallinde imha edildiği ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.