Peşmerge Kobani'ye geçmeyi bekliyor

Peşmerge Kobani'ye geçmeyi bekliyor

Kobaniye gönderilen Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bağlı Peşmergeler, Kobani'ye geçmek için sınırına yakın bölgede bekletiliyor.

ŞANLIURFA- Suriyenin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar devam ederken Peşmergenin Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

 

 YPG’nin uluslararasına yardım çağrısının ardından Türkiye üzerinden Kobani’ye gönderilmesi planlanan Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bağlı Peşmergeler iki günlük bir yolculuğun ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine ulaştı.

 

Mürşitpınar mahallesi yolu üzerinde bulunan Çukobirlik’e ait tesislerde yoğun güvenlik önlemleri altında tutulan Peşmergelerin, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Kobani’ye geçişi bekleniyor.

 

Peşmergelerden 10 kişilik bir grubun, son durum analizi yapmak üzere sabahın erken saatlerinde Kobani’ye geçtiği belirtildi.

 

Günlerdir Kobani’ye geçişi beklenen Peşmergeleri adeta bir basın ordusu takip ediyor. Günlerdir Peşmergenin geçişini bekleyen basın mensupları, Peşmergenin bulunduğu bölgenin önünde karargâh kurdu.

 

Havanın soğuk olmasından dolayı zor anlar yaşayan basın mensupları, Peşmergenin Kobani’ye geçişini beklerken Peşmergenin ise ne zaman Kobani’ye geçeceği henüz bilinmiyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.