Pêşmerge Şengal’de savunma pozisyonuna girdi

Pêşmerge Şengal’de savunma pozisyonuna girdi

Pêşmerge güçlerinin Şengal’de kontrol altına aldığı bölgelerde IŞİD saldırılarından korunmak için hendekler kazdığı belirtiliyor.

Kurdpress haber ajansına demeç veren bir Pêşmerge yetkilisi, Şengal’de IŞİD’den kurtarılan yerlerin çevresine hendek kazmaları yönünde emir aldıklarını açıkladı.

Peşmerge yetkilisi, hendeklerin IŞİD’in kentin kurtarılmış bölgelerine sızmasını önlemeye ve peşmergelerin ve bölgede yaşayanların can güvenliğini korumaya yönelik bir önlem olduğunu söyledi.

Peşmerge güçlerinin kurtarılan bölgelerde IŞİD saldırılarından korunmak için 70 kilometre uzunluğunda ve 2 metre derinliğinde hendekler kazmayı sürdürdüğü bildirildi.

IŞİD’in Peşmerge güçlerine önce bombalı araçla veya intihar komandosu aracılığıyla kontrol noktalarına saldırı düzenlediğini ve ardından da taarruz başlattığını belirten kaynaklar, hendeklerin bu saldırı yöntemine karşı bir tedbir olduğunu ifade ediyor.

Peşmerge güçlerinin halen IŞİD’le 1050 kilometrelik bir alanda savaş verdiği bildiriliyor.

Peşmerge yetkilileri, şimdiye kadar IŞİD’le yaşanan çatışmalarda bin peşmergenin hayatını kaybettiğini, 5 bin peşmergenin de yaralandığını açıklamıştı.

Öte yandan IŞİD’den kurtarılan Rabia, Senuni ve Zummar’da yapılan temizlik çalışmalarının ardından bu bölgelerde yaşayan halkın evlerine geri dönmeye başladığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.