Pêşmerge: YPG Şengal'i kurtarma planını bozdu

Pêşmerge: YPG Şengal'i kurtarma planını bozdu

Şengal bölgesi Pêşmerge komutanları Şengalîn kurtarılmasında YPG'nin planlarını bozduğuna dikkat çekerek Amerikan'ın Peşmergenin Şengal şehir merkezine girmesinde rahatsız olduğunu belirtiler.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi Tuğgeneral Emîd Şefik Çavşin, Peşmerge'nin Şengal Operasyonu’nun, başlangıcında Şengal şehir merkezine girme kararı olmadığını ancak YPG'nin planı bozarak şehir merkezine girdiğini belirterek böylelikle Şengal'in IŞİD'ten kurtarmalarının başarısız olduğuna belirterek önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

Rudaw'a açıklamalarda bulunan Tuğgeneral Çavşin, Şengal merkezinin almamalarının temel nedeninin  YPG'liler olduğunu belirterek, "Çünkü çok acil bir şekilde medyaları aracılığıyla Şengal merkezine girdiklerini duyurdular. Bundan dolayı Peşmerge de planda  olmamasına rağmen Şengal'in merkezine girmek zorunda kaldı. YPG'liler birşey yapamadıkları gibi bizim planımızı da bozdu” dedi.

 Çavşin ayrıca, Şengal şehir merkezinin alınabilmesi için öncelikle Musul’un batısındaki bölgelerin kontrol edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 YPG'lilerin Kürdistan Bölgesi’ne bağlı olmadığını hatırlatan peşmerge komutanı Çavşîn, “Orada ne yapıyorlar bilmiyorum. Şengal Kürdistan Bölgesi’ne bağlıdır ve orada sadece Peşmerge Bakanlığı’na bağlı güçler bulunmalı” diyerek önemli bir noktaya dikkat çekti.  

Başka bir peşmerge yetkilisi ise, Peşmerge'nin Şengal merkezine girmesi ABD'yi rahatsız ettiğinin altını çizerek, "Çünkü ABD’nin bilgisi dışında bu durum meydana geldi ve hava bombardımanı o zamandan bu yana azaldı” ifadelerine yer verdi.

48 saatte 700 kilometrekarelik alanda kontrolü sağlayan Peşmerge, 20 günden bu yana süren operasyonda Şengal şehir merkezini henüz tamamen kontrol altına alabilmiş değil. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler