Peşmerge Zumar ve Rabia'ya girdi

Peşmerge Zumar ve Rabia'ya girdi

Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri, Selahaddin ilinin Selam köyü ve Uzeym bölgesini ele geçirdi. Peşmerge, Musul'un Zummar nahiyesinin içlerine kadar ilerledi.

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin, Selahaddin ilinin Selam köyü ve Uzeym bölgesini ele geçirdikleri bildirildi. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri, Selahaddin ilinin Hamrin bölgesini, IŞİD gruplarına yönelik operasyon başlattı.

Kısa süren çatışmalardan sonra IŞİD'in elindeki Selam köyü ve Uzeym bölgesi geri alındı. Irak Ordusu ve Peşmerge, Hamrin bölgesini de ele geçirmek için ilerleyişini sürdürüyor.  

Öte yandan Peşmergenin, Musul'un Zummar nahiyesinin içlerine kadar ilerlediği ve bölgede IŞİD'le şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi. 

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurt Hikmet, yaptığı açıklamada, Zummar'ın tamamını kontrollerine almak için ağır silahlarla IŞİD gruplarına saldırdıklarını ifade etti. 

Peşmergenin hedefi, Zummar'dan sonra Suriye sınırındaki Rabia ilçesini ele geçirerek, IŞİD'in elindeki Sincar ilçesine giden yolun güvenliğini sağlamak olduğu açıklanmıştı. Bölgeden gelen son bilgilere göre Peşmerge Rabia nahiyesini de ele geçirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.