Peşmergeden IŞİD'e operasyon

Peşmergeden IŞİD'e operasyon

Kerkük'te IŞİD’in elinde bulunan 3 köye sabah saatlerinde peşmerge güçleri tarafından saldırı düzenlendi. Koalisyonun havadan desteğiyle Rabia'da düzenlenen operasyonlarda ise 16 köy IŞİD'den alındı

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (KBY) silahlı gücü Peşmerge birlikleri, Kerkük'ün Dakuk ilçesinde IŞİD'in kontrolünde bulunan  köyleri kurtarmak amacıyla operasyon başlattı.

Peşmergeler, IŞİD'in kontrolünde olduğu belirlenen Vahde, Said ve Halidiye köylerini gece 03.00'te top ve havan ateşi altına aldı. IŞİD güçleri de Peşmergeye şiddetli şekilde karşılık verdi.

Sabah 08.00'e kadar devam eden top atışlarının ardından Peşmerge güçleri, uçaksavar, roketatar ve makinalı tüfek kullanarak ilerlemeye başladı.

Operasyonda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor. Peşmerge güçlerinin, Said ve Halidiye'nin kontrolünü ele geçirdiği Vahde köyünü ise kontrol altına almak için operasyona devam ettiği belirtildi. Bazı kaynaklar ise Peşmerge'nin Halidiyye ve Said köylerinin yanısıra, Elbunecim ve Elbuhasan köylerini de aldığını duyuruyor.

16 KÖY IŞİD'DEN ALINDI

Bu arada Suriye sınırında Musul’a bağlı Rabia bölgesinde Peşmerge güçleri tarafından düzenlenen operasyonda IŞİD’ in elinde bulunan 16 köyün geri alındığı bildirildi.
 
Operasyona havadan destek veren koalisyon güçlerinin de IŞİD mevzilerini bombardımana tuttuğu bildirilirken köylerden Rabia'nın merkezine doğru çekilen IŞİD mensupları Peşmerge tarafından top atışına tutuldu.
 
Yetkililer, 33 ayrı noktadan başlatılan operasyonun Kobani’ye destek amacıyla düzenlendiğini bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler