Peşmerge’den PKK’nin yalanlarına cevap

Peşmerge’den PKK’nin yalanlarına cevap

Peşmerge komutanlarından Zaim Ali, PKK’nın Şengal’in kurtarılması konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Bas News’e demeç veren Peşmerge Güçlerinin Şengal cephesi komutanlarından Zaim Ali, hiç kimsenin Şengal savaşını siyasi çıkarları için kullanmaması gerektiğini söyledi.

Dicle’nin doğu-batı hattındaki Peşmerge güçlerinin komutanı olan Zaim Ali, Şengal’in (Sincar) yüzde 30’unun Peşmerge güçlerinin kontrolünde olduğunu belirterek “Şu an Şengal’in tamamını kurtarmaya hazırlanıyoruz. Saldırılması gereken her yere şimdiye kadar 11 büyük saldırı gerçekleştirdik ve ciddi oranda ilerleme kaydettik” dedi.

PKK liderlerinden Murat Karayılan’ın kendilerine bağlı militanların Peşmerge güçlerinden 3 saat önce Şengal’e girdiğine dair sözlerine de cevap veren Zaim Ali, “4 ay boyunca niye Şengal’e girmediler de Peşmerge güçlerinin Şengal ve Rabia’ya girmesiyle birlikte bu bölgeye girebildiler” dedi ve bu konunun siyasi çıkarlar için kullanılmaması gerektiğini söyledi.

“Biz orada (Şengal) olmasak, onlar (PKK) savunma gücüne sahip olamazlar, bu hiç kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçekliktir” diyen Zaim Ali, Peşmerge güçlerinden başka hiç kimsenin Şengal’e giremeyeceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler