Peşmerge'nin geçeceği sınır kapısı bölgesine yoğun top atışı

Peşmerge'nin geçeceği sınır kapısı bölgesine yoğun top atışı

IŞİD, Peşmerge'nin Kobani'ye geçiş için kullanma ihtimali yüksek olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın da bulunduğu bölgeye yoğun top atışı yapmaya başladı.

ŞANLIURFA - Türkiye tarafından Kobani’ye askeri yardım için koridor izninin ardından IŞİD, Peşmerge’nin  Kobani’ye geçiş ihtimali olan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yoğun top atışı yapmaya başladı. Her gün sabah saatlerinin sakin geçmesine karşılık bu sabah saatlerinden itibaren özellikle Mürşitpınar Sınır Kapısı bölgesine yönelik şiddetli saldırılar gerçekleşti.

YPG için çok önemli bir nokta olan söz konusu kapıya günlerdir saldırı düzenleyen IŞİD’in, özellikle Peşmerge’nin Kobani’ye geçişinin kesinleşmesinin ardından sınır kapısına yoğun top atışı yapmaya başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı hedef alan IŞİD’in saldırılarının, Peşmerge’nin sınır kapısından geçişi engellemeye yönelik olduğu tahmin ediliyor.

Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik havan atışları devam ederken dün koalisyon uçaklarının bombardımanının ardından, bir kez daha YPG’nin eline geçen Tılşeir Tepesi’nde de çatışmalar devam ediyor. Günler öncesinde yaşanan uzun çatışmaların ardından ele geçirdiği tepeyi tekrar YPG’ye kaptıran IŞİD, ele geçirdiği yakın köylerden söz konusu tepeye havan atışı yapmaya devam ediyor. IŞİD tarafından atılan bazı havan topu mermileri tepeye düşerken bazıları da sınıra yakın park edilen araçların yakınına düştü.

Birkaç gündür Türkiye üzerinden Kobani’ye geçmesi beklenen Peşmerge güçlerinin ne zaman ve nereden geçeceği ile ilgili muamma devam ediyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Kobani’ye geçmesi beklenen Peşmerge’nin Türkiye’nin tüm Peşmerge’nin isim listesini istemesi üzerine hala sınırda beklediği belirtiliyor. Türkiye’nin PKK mensuplarının Peşmerge içerisinde Kobani’ye geçiş riskine karşı isim listesini istediği ifade ediliyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler