Peşmerge'nin karşısındaki IŞİD üyesi: Ben de Kürdüm

Peşmerge'nin karşısındaki IŞİD üyesi: Ben de Kürdüm

Kerkük'te Peşmergelerle sınır komşusu olan IŞİD'in mevzideki üyelerinden biri kendisine soru soran gazeteciye, "Kürt olduğu"nu söyledi

Kerkük'te Molla Abdullah bölgesinde Peşmerge güçlerine çok yakın noktada bulunan IŞİD militanlarından biri kendisine soru soran gazeteciye, "Ben de Kürdüm" dedi.

Kerkük’ün stratejik konumda bulunan Hawice Bölgesi'nde bazı bölgeleri kontrol eden IŞİD ile Peşmerge güçleri arasında Dukan Çayı üzerindeki köprüler bulunuyor. Kerkük’ün Hawice İlçesi'ne bağlı Molla Abdullah bölgesindeki iki köprüde de peşmerge ve IŞİD mevzileri arasında yaklaşık 50 metrelik uzaklık bulunuyor.

Dukan Çayı'nın iki yakasında onlarca Bölgesel Kürt Yönetimi'nin kullandığı Kürt bayrağı ve IŞİD bayrağı karşılıklı dalgalanırken, iki tarafta da yüksek güvenlikli mevziler hazırlandığı görüldü.

Molla Abdullah nahiyesinin her tarafına siyah bayraklar asan IŞİD mensupları, köprü üzerinde ve su kenarında bulunan mevzilerde nöbet tutuyor.

Peşmerge mevzisinde bulunan muhabirin seslendiği IŞİD mensubu önce "Arapça konuş" diye cevap verdi. Mevzide bayrağı tutan IŞİD’li, "Kürt müsün, Arap mısın?" sorusuna, "Hayır Kürdüm" diye karşılık verdi.

DHA muhabirinin konuşmak için köprünün ortasına çağırdığı IŞİD mensubu son olarak, “Dikkatli misiniz?" diye cevap verdi. IŞİD militanı daha sonra mevzinin altında bulunan arkadaşının uyarısı ile konuşmayı sona erdirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler