Peygamber aşkı engel tanımadı

Peygamber aşkı engel tanımadı

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Siyer Sınavı'na evinde tabi tutulan engelli kadın, peygamber sevdasına hiçbir şeyin engel olmadığını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı, 7'den 70'e birçok kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Batman'da ikamet eden ve doğuştan engelli olan 50 yaşındaki Asiye Demir, sınava, platform görevlileri tarafından evinde tabi tutuldu.

Sınava girmedeki amacının ödül kazanmak olmadığını belirten Demir, Hazreti Muhammed'i çok sevdiği için sınava katıldığını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Siyer Sınavı yaptığını duyan Demir, tanıdıkları aracılığıyla sınava kayıt yaparak, kendisine verilen siyer kitabını okuyup hazırlandı. Engelinden ötürü sınava evinde katılmak için platform yetkililerine müracaatta bulunan Demir'in talebi kabul edildi.

Platform yetkilileri, doğuştan engelli Demir'in evine giderek, sınava burada girmesini sağladılar. Evinde Siyer Sınavı'na tabi tutulmanın heyecanı içinde olan Demir, ilk defa böylesi bir sınava girmenin mutluluğuyla duygulu anlar yaşadı.

Okuduğu hadis-i şeriflerden etkilenip Siyer Sınavı'na katıldığını anlatan Demir, "İki hadis-i şerif beni bu yarışmaya teşvik etti. Birincisi, 'Meşguliyet gelmeden boş vaktin kıymetini bilin.' hadisidir. Benim de boş vaktim çok olduğu için girmek istedim. Bir de 'İki günü bir olan ziyandadır.' hadisinden dolayı yarışmaya girdim ama biraz zorlandım. Kitabı ilk defa okuduğumda bir şey anlamadım ama ikinci defa bol bol tekrar yaptım. İnşallah başaracağım, başaracağıma inanıyorum." dedi.

"İnsanın kafası sağlam olsun, beden hiç önemli değil"

Peygamber sevdasına hiçbir şeyin engel olmadığını aktaran Demir, "Bu yarışmaya ödül için girmedim. Bilgilerim artsın diye, bir de peygamberimize olan muhabbetimden dolayı sınava girdim. Engelliler merkezindeki kursa gitmiştim, orada 'Canda özür olmaz.' diye bir slogan vardı. Ben de engel tanımayarak evimde de olsa bu yarışmaya katılmak istedim. Bana bu imkânı verenlere çok teşekkür ederim. İnşallah diğer kardeşlerim de beni örnek alırlar, yarışmaya girmek için çaba sarf ederler. Canda özür olmaz. İnsanın kafası sağlam olsun, beden hiç önemli değil. Bir de insan Allah yolunda olduktan sonra engel tanımıyor. Sağ olsunlar, Peygamber Sevdalıları Platformu evime kadar gelip beni sınava tabi tuttular. Onlara teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

"Peygamber aşkı engel tanımaz"

Asiye Demir'in herkese örnek olması gereken bir kadın olduğunu söyleyen sınav gözetmeni Sümeyye Fırat, "Asiye ablamız bize başvurdu. Kendisi engelli bir abladır. Biz de platform olarak kendisini evde sınava tabi tuttuk. Bu davranışın herkese örnek olması gerekiyor. Peygamber aşkı engel tanımaz." ifadelerini kullandı. 

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.