Peygamber Efendimizin doğumuyla dünyaya bolluk ve bereket geldi

Peygamber Efendimizin doğumuyla dünyaya bolluk ve bereket geldi

Yarın gece idrak edilecek olan Mevlid Kandili'yle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Şanlıurfalılar, Peygamber Efendimizin doğumuyla dünyaya bolluk ve bereket geldiğini ifade ederek tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ettiler.

Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak ihya edilen Mevlid Kandilinin Müslümanlar için ne ifade ettiğini Şanlıurfalılara sorduk.

Hazreti Muhammed'in ümmetinden olmakla büyük şeref duyduklarını söyleyen Ahmet Uzundağ, Müslümanların, Hazreti Muhammed'in ahlakıyla ahlaklanması gerektiğini anlattı.

Uzundağ, "Peygamberimizi örnek almayanlar zarardadır. Küçüklüğümden beri peygamber efendimizin hayatını okumaya hevesliydim. Bir süre okudum ama gözlerim ağrıdığı içi devam edemedim." dedi.

"Peygamber efendimizin hayatı okullarda yeterince anlatılamıyor"

Tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni en güzel şekilde idrak etmesi gerektiğini ifade eden Osman Karasapan, "Peygamber efendimizin doğum yıl dönümünü idrak edeceğiz. Halk olarak Peygamber efendimizi tam olarak tanımıyoruz. Bu konuda fazlaca bir şekilde eksikliğimiz var. Peygamber efendimizin hayatı okullarda yeterince anlatılamıyor. Peygamberimizi daha da iyi tanımak için Kur’an-ı Kerim'i, hadisleri ve peygamberimizin hayatını iyice okuyup benimsememiz gerekir." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar futbolcuları biliyorlar fakat Peygamber efendimizin ismini bilmiyorlar"

Hazreti Peygamber'in doğumuyla birlikte olağanüstü birçok olayın gerçekleştiğini hatırlatan Yaşar Karakurt, "Peygamber Efendimizin doğmasıyla beraber dünyaya iyilikler geldi. Peygamber efendimiz doğduğu zaman dünyaya bolluk ve bereket geldi. Peygamber efendimiz güzel ahlakı tamamlamak için gönderildi. Fakat bu zamanın insanlarına bakıyoruz, her şey para olmuş. Peygamber Efendimizi yeterince tanımıyoruz. Şimdiki çocuklar futbolcuları tanıyorlar fakat Peygamber Efendimizin ismini bilmiyorlar. Elimizden geldiğince de Peygamber Efendimizin hayatını okumaya çalışıyoruz. Peygamber efendimiz dürüstlüğü ve güzel ahlakı insanlara tanıtmak istemiş ama şimdiki insanlar, dürüstlüğü ve güzel ahlakı bir kenara atmışlar."  diye konuştu.

"Peygamber efendimizin hayatı okullarda daha çok okutulması gerekiyor"

Hazreti Muhammed'in toplum tarafından bilindiğini ancak hayatının ihmal edildiğini vurgulayan Ali Ağış ise "Peygamberimizi daha iyi tanımak için siyeri okumamız gerekiyor. Bir de televizyondaki dizilerin yerine Peygamber Efendimizin hayatını konu alan filmler olması lazım. Okullarda Peygamber Efendimizin hayatı daha çok okutulması gerekiyor. Peygamber efendimizin hayatını konu alan kitaplar okuyorum ama yeterli olduğunu zannetmiyorum." dedi.

İbrahim Halil Orhan da Hazreti Muhammed'i daha iyi tanımak için Kur’an-ı Kerim'in okunması gerektiğini söyledi.

İnsanların sebepsiz yaratılmadığını hatırlatan Mahmut Çiftçi, insanlığın, Hazreti Muhammed'in izinden gitmesi gerektiğini vurguladı.

Hazreti Muhammed denilince akla ilk gelen şeyin merhamet olduğunu belirten Osman Öztürk, "Peygamber Efendimiz âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Biz Müslümanlar Peygamber Efendimizin sünnetin iyi takip etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Örnek bir şahsiyet olan Hazreti Muhammed'in hayatının insanlara anlatılması gerektiğini söyleyen Mehmet Demir, "Hepimiz inşallah onun yolundayız ve hep onun yolunu takip edeceğiz. Peygamber Efendimiz her zaman ümmetine iyiliği tavsiye etmiştir." şeklinde konuştu. 

Hilvan

Mevlid Kandili hakkında değerlendirmelerde bulunan Hilvanlılar da kandilin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Hazreti Peygamberin mazlumların yanında olduğunu ve zulmün yeryüzünden kalkması için mücadele verdiği söyleyen Haci Mehmet Emin Üçyol, "Hazreti Peygamberi sadece bir kandilde hatırlamak yeterli değildir. Tüm yaşamımızı ona göre düzenlemeliyiz. Hazreti Muhammed denilince aklımıza sevgi, saygı ve hürmet geliyor. Onun dünyaya teşrifi ile Allah'ın yeryüzüne merhameti artmıştır. Bununla beraber dünyadaki insanların yaşam kalitesi de yükselmiştir. Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatını yüzlerce defa okumuşum. Bugün Müslüman veya olmayan şunu iyi biliyor ki Hazreti Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyadaki insanların üzerindeki baskıyı kaldırmıştır. Mazlumların yanında yer almış, zulmün yeryüzünden kalkması için en büyük mücadeleyi vermiştir. Onun gibi yeryüzünde mücadele eden hiçbir insan yeryüzüne gelmemiş. Onun takipçileri olan bizler şu anda çok yanlış bir yoldayız." dedi.

Fatma Harmanşah da Hazreti Peygamber'in, işlerini istişare ile yapan bir lider olduğunu ifade etti.

Ali Özdemir de Hazreti Muhammed'in son peygamber olduğunu hatırlatarak onun göstermiş olduğu yoldan yürüyeceklerini söyledi.

Hazreti Muhammed'in bir rehber olduğunu vurgulayan İsmail Sarkut, Hazreti Peygamber'in hayatını okumaya gayret ettikleri ifade etti.

Volkan Barut da Hazreti Muhammed'in Kur'an ve İslam'ın hakim olması için mücadele ettiğini anlattı.

Yasin Ağış ise Hazreti Muhammed'in, insanları bir olan Allah'a kulluk etmeye davet ettiğini söyleyerek Mevlid Kandilinin dua ve ibadetle geçireceklerini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.