Peygamber sevdaları engel tanımadı

Peygamber sevdaları engel tanımadı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Mewlid etkinliğine şehir içinden ve şehir dışından katılan engelliler Müslümanlar, duygu ve düşüncelerini İLKHA’ ya anlattı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mewlid etkinliğine yoğun bir katılım oldu.

Mewlid etkinliğine 7'den 70'e yüz binlerce insan katılırken, etkinliğe çok sayıda engelli vatandaşın katılması dikkatlerden kaçmadı.

Hazreti Peygambere olan sevgilerinin engel tanımadığını ve her şeye rağmen bu etkinliğe katılarak yaşanan coşku ve sevince ortak olmak istediklerini belirten engelli Müslümanlar duygu ve düşüncelerini İLKHA’ya anlattılar.

“Bundan daha güzel bir şey yok”

Alandaki atmosferden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Yunus Nakçi, “Diyarbakır’dan bu etkinliğe katılıyorum. Çok sevinçliyim. Böyle güzel bir kalabalık Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de olsa yılda bir defa Peygamber Efendimiz için biraraya geliyor olmamız çok güzel. Buraya gelip Peygamber Efendimize salavatlar getiriyoruz. Burada çok duygulandım. Bundan daha güzel bir şey yok. Buradaki atmosferden dolayı çok mutluyum.” dedi.

“Bu coşkuyu görmek insana çok şey hissettiriyor”

Bedensel ve konuşma engelli olan oğlunu her türlü zahmete rağmen Mewlid etkinliğine getirerek bu duygu ve atmosferi ona yaşatmak istediğini söyleyen İbrahim İritaş ise “Peygamber sevgisi engel tanımıyor. Benim oğlumda peygamber sevdasını taşıyor. Buraya gelmeyi istiyordu, biz de onu getirdik.   Bu coşkuyu görmek insana çok şey hissettiriyor. Çok güzel bir duygudur bu.” ifadelerini kullandı.

“İmanın olduğu yerde engel olamaz”

İmanın olduğu yerde engelin olamayacağını söyleyen Abdulsamet Güneş, Mewlid alanından peygamberin hayatına dair bir şeyler öğrenerek hayatında yaşamayı ve yaşatmayı kendisi için kar olarak gördüğünü söyledi.

“Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun”

Ailesi ile beraber Hazreti Peygambere olan sevgilerini ortaya koymak için geldiğini belirten Yusuf Karadeniz de sözlerine şöyle devam etti.

“Ailemle beraber Hazreti Peygamberimiz için geldim. Çok güzel bir duygu. Her yıl bu etkinliğe katılıyoruz. Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun.”

İLKHA


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler