Peygamber sevdalıları alana akın ediyor

Peygamber sevdalıları alana akın ediyor

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin tüm hazırlıkları tamamlandı, halk etkinliğin yapılacağı alana akın ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kenttin çeşitli yerlerinde büyük bir coşku ve sevgi seli içerisinde yapılmaya devam ediliyor.

Diyarbakır’da bugün Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin finali nedeniyle kentte adeta bayram havası esiyor.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı.

Alanda “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah”  yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

Alanda Kürdçe, İngilizce, Zazaca, Türkçe ve Arapça dillerinde ‘Diyarbakır etkinlik alanına hoş geldiniz’ pankartı asıldı.

Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla etkinlik alanına akın eden vatandaşlar, güzel görüntüler oluşturdu.

“Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" isimli etkinliğe halk, salâvat ve tekbirler eşliğinde alana akın ediyor.

Etkinlik nedeniyle esnafın şehir içinde kepenk açmaması, bayramı andıran görüntünün oluşmasına vesile oldu.

Etkinliğin başlamasına saatler kala vatandaşlar, tarihi etkinlik alanına gelmeye devam ediyor. Etkinlik alanında erkekler ve kadınlar için ayrı alan oluşturuldu.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kentin birçok ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşın etkinliğe gelmesinin imkânı sağlandı.

Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık 2-3 kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geldi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, Muhammedî âşıklar, Diyarbakır etkinlik alanının etrafında kurulan "polis kontrol" noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Kendileri için belirlenen alan dışına yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek ve su satışı yapıyor.

Alana girişler sırasında polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları Vakfı Etkinlik Düzenleme Kurulu görevlileri de koordinasyonu sağladı.

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalığın etkinliği daha rahat izleyebilmesi için dev ekran kuruldu.

Etkinlikte yüzlerce polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından çok sayıda kişi görevlendirildi. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulundu.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada vatandaşların alana görevliler tarafından rahat bir şekilde girişleri sağlandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından ‘Salavat Standı’ açılırken, alanda kurulan çadırlarda halkın teveccüh gösterdiği kermesler açıldı.

Alanda yaşanabilecek sağlık sorunları için alana yakın bir yerde sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında erkeklere ve kadınlara ayrı kurulan sağlık çadırında sağlık ekibi de hazır bulunuyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfının görevlileri tarafından halka dağıtılması amacıyla alana çok sayıda su taşındı.

Diyarbakır’ın neredeyse her cadde ve kavşağı, Türkçe ve Kürdçe yazılarla Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’i öven brandalarla süslendi.

Rehber TV'nin canlı olarak yayınlayacağı etkinliği çok sayıda gazeteci takip ediyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.