Peygamber Sevdalıları bugün Diyarbakır'da Aksa Tufanına destek yürüyüşü yapacak

Peygamber Sevdalıları bugün Diyarbakır'da Aksa Tufanına destek yürüyüşü yapacak

Yarın 6 ayı geride bırakacak olan Aksa Tufanı Operasyonuna dikkat çekmek ve yeniden gündeme getirmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da yürüyüş etkinliği gerçekleştirilecek.

7 Ekim sabahıyla başlayan ve yarın itibariyle 6 ayı geride bırakan soykırım devam ediyor. İlk günden bu yana Gazze'nin sesini duyurma ve orada devam eden katliama dikkat çekmek amaçlı meydanları boş bırakmayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bugün saat 15.00'de merkez Kayapınar ilçesinde Gaziler son duraktan Yenihal köprülü kavşağı AVM önüne kadar bir yürüyüş etkinliği düzenliyor.

Yapılacak yürüyüş etkinliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yürüyüş Etkinliği Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, Filistin'de Müslümanlar katledilirken sözde İslam ülkelerinin halen işgal rejimiyle ticari ilişkilerini sürdürmesinin utanç verici bir durum olduğunu belirterek yapılan zulümlere sessiz kalmamak için düzenleyecekleri etkinliğe tüm Diyarbakır halkını davet etti.

siyonist israilin Filistin'de 7 Ekim'de başlattığı soykırım ve katliam 6 aydır devam ettiğini belirten Fidan, "180 gündür siyonist israil terör şebekesi Filistin'deki Müslümanlara yönelik büyük bir soykırım ve savaş suçu işlemektedir. israil terör şebekesi, Müslümanlara yönelik hiçbir ayrım gözetmeksizin havadan, karadan ve denizden, topyekün bir saldırı içindedir. Özellikle de Gazze'deki kardeşlerimizi topyekün yok etmek ve topraklarından etme uğraşı içerisindedir." dedi.


"Duyarlı tüm Diyarbakır halkını Aksa Tufanı destek yürüyüşüne davet ediyoruz"

İşgal rejiminin katliamlardaki amacının Filistin topraklarını tamamen Müslümanlardan boşaltıp siyonist bir devlet kurmak olduğunu sözlerine ekleyen Fidan, "Bu aşağılık güruh, bugüne kadar tonlarca bomba kullanmak suretiyle Filistin'de taş üstünde taş bırakmamıştır. Bu bombardımanlarda bugüne kadar on binlerce kadın ve çocuk şehit olmuştur. Filistin'de Müslümanların sağlık hizmeti görebileceği bütün hastaneler bombalanmış sağlık çalışanları katledilmiştir." ifadelerini kullandı.

Fidan, "Bugüne kadar binlerce kadın ve çocuğu gözünü kırpmadan bütün dünyanın gözünün içine bakarak vahşice katletmek suretiyle ne kadar vahşi ve cani bir haşere olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Ne yazık ki bu 6 aylık süre içerisinde yaşanan bütün barbarlıklara hiçbir İslam ülkesinden ciddi manada bir tepki ve ciddi manada engelleyici bir girişim olmamıştır. Hatta bazı sözde İslam ülkeleri bu süreçte ticaretlerini daha fazla artırmak suretiyle hayati önem arz eden ürünleri onlara göndermek suretiyle bu canileri ayakta tutmuşlardır." şeklinde konuştu.

Sözde İslam devletlerinin Filistin'e destek olma yerine kendi ülke menfaatlerini önceleyerek işgal rejimiyle ticari ilişkilerini devam ettirmesi hususuna değinen Fidan, yarın düzenleyecekleri etkinlik için Diyarbakır halkına çağrıda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Filistin'deki kardeşlerimiz açlıkla, yoklukla, sefaletle uğraşırken buradaki Müslüman kardeşlerinin onların içinde bulunmuş olduğu halden kurtulmaları için hal çareleri düşünüp bir şeyler yapmaları yerine onları öldüren onları katleden onlara karşı soykırım yapan bir terör şebekesi ile ticaretlerini daha devam etmesi, utanç verici ıstırap verici bir durumdur. Gazze'de 6 ay yani 180 gündür her gün bombalanıyor. Her türlü ölüm işleniyor ve bütün bunlara karşı Müslümanların sessiz ve duyarsız olup hayatlarına devam ediyor. Bu büyük bir gayretsizliktir bu büyük bir utançtır."

Fidan, "Bu vesile ile bugün saat 15.00'da gaziler son duraktan Ceylan Karavil AVM' ye bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşümüz aksa tufanı'na destek yürüyüşü olacaktır. Gazzeli Müslümanların ve mazlumların sesi olmak için yürüyüş yapacağız. Duyarlı olan bütün Diyarbakır halkını Aksa Tufanı destek yürüyüşüne davet ediyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.