Peygamber Sevdalıları Platformundan 3 aylar mesajı

Peygamber Sevdalıları Platformundan 3 aylar mesajı

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörlüğü tarafından 3 aylar mesajı yayınlandı.

Türkiye ve Avrupa geneli yaptığı Kutlu Doğum mevlitleriyle milyonlarca insanı Peygamber Sevgisiyle bir araya toplayan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Merkezi tarafından 3 ayların başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.

“Ümmetin günahlarının affı için bir fırsattır”

Maneviyatı yüksek bir döneme girildiğini ve bu ayların Müslümanlar için hem nimet hem de büyük bir fırsat olduğu belirtilen mesajda, bu günlerde özellikle her Müslümanın nefsini hesaba çekmesi, ömrünün bir muhasebesini yapması ve eksikliklerinin farkına varması gerektiği belirtildi

“Bu mübarek zamanları bir fırsat ve nimet bilmeliyiz”

Kur’an ve sünnetin ihya edilmesine duyulması gereken hassasiyetin daha da ilerletilerek özellikle aile hayatında İslami yaşama dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunulan mesajda, özellikle bu süreçte, ibadet ve zikirlerin çoğaltması, bol bol tövbe ve istiğfar edilmesi ve çokça Kur’an okunması tavsiyesinde bulunuldu.

Mesajda ayrıca yeryüzünde zalimlerin ve küfrün zulmü altına bulunan Müslümanlar içinde çokça dua talebinde bulunuldu.

“Akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeli ve dualarını almalıyız”

İslami sorumluluklarının farkında olan her Müslümanın özellikle bu aylarda akraba ve dostlarını ziyaret etmesi ve dualarını alması tavsiyesinde bulunulan mesajda, fakir ve muhtaçlarında unutulmayarak maddi ve manevi destek sağlanması gereği hatırlatıldı. (İLKHA)

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yayınlanan 3 aylar mesajı tam metni

Henüz meydanlar kutlu sevda ile yankılanırken böylesi maneviyatı yüksek üç aylara girmek Müslümanlar için hem nimet hem fırsattır. Peygamber efendimiz bu mübarek ayları Müslümanlar için bir fırsat olarak değerlendirmiştir. Ümmetin günahlarının affı için bir fırsattır. Peygamber Efendimizin (sav.) yapmış olduğu ‘Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’ duasına bizler de bu duaya âmin diyoruz.

Hassaten bu mübarek ay ve günlerde nefisler hesaba çekilmeli, ömrümüzün nerede ve nasıl geçildiği muhasebe altına alınmalı, ibadet şekillerimizi ve yeterliliğini kendi iç âlemimizde bir teraziye koyarak ölçmeli ve bu husustaki eksikliklerimizin farkına varmalıyız. Bu mübarek zamanları bir fırsat ve nimet bilmeliyiz.

Kur’an ve sünneti ihya etmede hassasiyetlerimizi çoğaltarak başta ailemizde ve hayatımızın her alanında İslami yaşamalı ve yaşatmalıyız. Peygamber efendimizin hayatını daha çok okumalı ve amel etmeliyiz. İbadet ve zikirlerimizi çoğaltmalı, bol bol tövbe ve istiğfar etmeli, yüce kitabımız olan Kur’an’ı çokça okumalı. Zor da, hastalıkta, zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için dualarımızı çoğaltmalıyız.

İslami sorumluluklarımızı bilerek akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeli ve dualarını almalıyız. Fakir ve muhtaçları unutmayarak maddi ve manevi destekte bulunarak hal hatırlarını sormalıyız. Tüm iyilik ve yardımlaşma ahlakımızın kazanılması için bu mübarek ayların vesile kılınması için rabbimizden dilemeliyiz.

İslam düşmanlarının İslami kutsallara ve peygamber efendimize sistematik bir şekilde düşmanlık ettikleri bu zamanda İslam âleminin vahdet ve birliği için içten içe dua etmeliyiz. Tüm Müslümanlar bunu bir vazife haline getirmelidir.

Bu mübarek üç ayların başta mısır, yemen, Çeçenistan, arakan ve Suriye olmak üzere tüm İslam âlemi için, hayır, bereket, birlik, kardeşlik ve zulüm altından kurtulmaya vesile olmasını bir kez daha rabbimizden en içten duygularımızla istiyoruz.

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörlüğü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.