Peygamber Sevdalıları Platformu’ndan Kadir Gecesi mesajı

Peygamber Sevdalıları Platformu’ndan Kadir Gecesi mesajı

Peygamber Sevdalıları Platformu, Kadir Gecesi münasebetiyle yayımladığı mesajda dünya ve ahiret saadetinin bu gecede saklı olduğunun idrakinde olmak gerektiğine vurgu yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajda Kadir Gecesi’nin ve sonuna gelinen Ramazan ayının İslam âleminin hayır ve kurtuluşuna vesile olması temenni edildi.

Kadir Suresi’nin paylaşıldığı mesajda, dünya ve ahiret hayatı saadetinin bu gecede saklı olduğunun idrakinde olmak gerektiğine vurgu yapıldı.

Kadir Gecesi’nin Allah katında çok kıymetli ve bereketli bir gece olduğu hatırlatılan açıklamada, “Kadir gecesi her Müslüman için günahlardan ve kirlerden arınması için bir fırsattır. Bir geceye bu kadar kıymet verilmesi Rabbimizin ne kadar merhametli olduğunu, bir kez daha kullarına göstermek istiyor. Bu geceye kıymet verilmesinin hikmetlerinden biriside bir ay boyunca sırf onun rızası için tutulan orucun, zincirlere vurulan şeytan ve nefis ile yapılan mücadelenin bir mükâfatı olmalıdır. Rabbimiz bu zorlu maratondan sonra kullarını af etmek için çok muazzam bir hediye vermek istiyor.” denildi.

Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi’yle ilgili hadislerin hatırlatıldığı mesajda şu ifadelere yer verildi: “Kullar bu gecede gaflete düşmemelidir. Muhasebeler iyi yapılmalıdır. Dünya hayatının da ahiret hayatının saadet ve zenginliğinin de  bu gecede saklı olduğunun idrakinde olmalıyız. Bir kez daha acziyetimizi kabul ederek Allah’ın lütuf ve ikramını samimiyetle istemeliyiz. Sabaha kadar O’nun kapısına kendimizi bağlamalı ve yalvarmalıyız. Hasetten vahdete ve kardeşliğe olan ihtiyacımızın farkında olarak için için istemeliyiz. İslam âlemi olarak yaşadığımız musibet ve imtihan yükünün hafifletilmesi için dua etmeli ve yalvarmalıyız.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler