Peygamber Sevdalıları Üç Aylar mesajı yayımladı

Peygamber Sevdalıları Üç Aylar mesajı yayımladı

Peygamber Sevdalıları Platformu mübarek üç ayların başlaması vesilesiyle mesaj yayımladı.

HABER MRK  - Peygamber Sevdalıları Platformu İslam ümmetinin mübarek üç aylarını tebrik etti.

 

Platform tarafından yayımlanan mesajda, “Peygamber Sevdalıları olarak bu mübarek  aylara ulaşmak bayram yapmak kadar değerlidir ve tatlıdır.” denildi.

 

Mesajda  şu ifadelere yer verildi: “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır. Amin.

Bilindiği üzere Nisan ayı kutlu doğum münasebetiyle mevlit programlarının meydanlarda yapıldığı ve Muhammedi sevdanın doruğa ulaştığı günler ve zamanlardır. Meydanlarda bu coşku ve heyecan yaşanırken bu kutlu ve bereketli ayların misafir olması gerçekten sevindirici ve peygamber sevdalıları için müjdedir. Nasıl ki meydanlarda kutlu doğumu karşıladık ve kutladık aynı şekilde mübarek üç ayları da karşılayıp hakkıyla faydalanmamız gerekir. Salavatlarımıza ve zikirlerimize devam etmeliyiz.

 

Bu mübarek günlerde nefislerimizi hesaba çekmeliyiz

 Ömrümüzü nerede ve nasıl geçtiğinin hesabını yapmalıyız. ibadet şekillerimizi ve yeterliliğini ölçmeli ve bu husustaki eksikliklerimizin farkına varmalıyız.

Hz. Aişe validemizin deyimiyle ''o (sav.) yürüyen bir Kur'an'dı). Dolaysıyla Peygamber Efendimiz (sav.) daha iyi anlamak ve yaşamak için onun kıymetli hayatını okumalı ve okutmalıyız. Kur’an ve sünneti ihya etmede tüm peygamber aşıkları olarak gayret etmeli ve hassasiyetlerimizi çoğaltmalıyız. Başta ailemizde ve hayatımızın her alanında İslami yaşamalı ve yaşatmalıyız.”

 

Üç aylarda yapılması gereken ibadetler ile ilgili  tavsiyelerin yer aldığı mesajda “Bol bol tövbe ve istiğfar etmeli, İbadet ve zikirlerimizi çoğaltmalı, Yüce kitabımız olan Kur’an’ı çokça okumalı,. dar da, hastalıkta, zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için dualarımızı çoğaltmalıyız.

İyilik, yardımlaşma ve dayanışma ahlakımızın güçlendirilmesi için bu mübarek ayların vesile kılınması için rabbimizden dilemeli ve çaba sarf etmeliyiz.

Peygamber Efendimizin gerek aile ve akraba ve gerekse de çevreye karşı olan duyarlılığını ve düşkünlüğünü ne oranda olduğunu okumalı ve farkında olmalıyız. Bu duyarlılık ve düşkünlüğün yaşantımıza yerleşmesi gerektiği idrakinde olmalıyız.

 Bu mübarek üç ayların tüm İslam âlemi için, rahmet, bereket, beraberlik, kardeşlik ve zulüm altından kurtulmaya vesile olmasını rabbimizden en içten duygularımızla diliyor ve duacıyız.”denildi.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.