Peygamber Sevdalılarından Adana’da bin 500 kişiye iftar

Peygamber Sevdalılarından Adana’da bin 500 kişiye iftar

Peygamber Sevdalıları Platformunun Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde düzenlediği iftar programlarına bin 500 kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü üyesi derneklerin mahallelerde düzenledikleri iftar programları devam ediyor. Son olarak Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde düzenlenen sokak iftarlarına yaklaşık bin 500 kişi katılırken programların Ramazan sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Şura Der’den Doğankent Beldesi’nde 700 kişilik iftar

Platforma üye Şura Der, Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Beldesi’nde yaklaşık 700 kişinin katıldığı iftar programı düzenledi. Belde halkının 7’den 70’e yoğun ilgi gösterdiği programa HÜDA PAR GİK Üyesi Salih Demir ile Adana İl Başkanı Veysel Yavuz’un yanı sıra STK temsilcileri ve kanaat önderleri de katıldı.

İftar programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid-i Şerif’in de okunduğu sokak iftarında, hep bir ağızdan salâvatlar getirildi. HÜDA PAR GİK Üyesi Salih Demir tarafından Ümmet-i Muhammed’in vahdeti ve kardeşliği için dua yapıldı. Ezanın okumasının ardından Şura Der Doğankent Temsilciliği gönüllüleri tarafından hazırlanan yemeklerle iftarlar açıldı.

Programın sonunda yapılan yemek duasının ardından misafirler Doğankent Merkez Camiine giderek akşam namazlarını topluca eda ettiler.

Seyhan ve Sarıçam ilçelerinde de iftar programları düzenlendi

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesince Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi’nde Kıbrıs Caddesi üzerinde düzenlenen iftar programına yaklaşık 300 kişi katıldı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve dualar eşliğinde iftarlar açılırken etkinlikte yapılan kısa sohbette, İslam kardeşliği anlatıldı.

Seyhan’da bir başka iftar programı ise Adana İhya Der tarafından  Fevzipaşa Mahallesi’nde düzenlendi. Dernek binası önünde gerçekleşen iftar programına yüzlerce kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından okunan ezanla topluca iftarlar açıldı. Yapılan duada ise Müslümanların izzeti, içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşu ve zaferi için eller semaya kalktı.

Platforma üye Anadolu Der tarafından Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına da yüzlerce kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim okunup duaların edildiği iftar programı, ezanın ardından yemeklerin yenmesi ve yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.