Peygamber sevdalısı halk Mewlid alanına doğru akın akın geliyor

Peygamber sevdalısı halk Mewlid alanına doğru akın akın geliyor

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da düzenlenen büyük Mewlid etkinliğine halk akın akın geliyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temasıyla düzenlenen Mewlid etkinliğine halk yoğun ilgi gösteriyor.

İl dışından ve Diyarbakır merkezden etkinliğin düzenlendiği Newroz Miting Alanına doğru yürüyüşe geçen Peygamber aşığı halk, polis tarafından oluşturulan 4 farklı arama noktasından giriş yapmaya başladı. Güvenlik önlemlerinden dolayı araçlarını park eden vatandaşlar alana yürüyerek gidiyorlar.

Fotoğraf objektiflerine yansıyan karelerde hamile kadınlar, bedensel engelliler, küçük çocukların ellerinde tevhit bayrağı olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Kentin ana caddeleri ve sokaklarına çıkan peygamber sevdalısı halk, ellerinde tevhid bayraklarıyla etkinliğin düzenlendiği alana akın ediyor. Özellikle gençlerin, yürüyüş esnasında tekbir ve salavatlar getirdiği görüldü.

Etkinlik öncesi Özlem Ajans sanatçılarından Özlem Ajans sanatçılarından M.Ali Oğuz,  Özcan Atsat Nurullah Aslım, Mehmet Gündüz, Burhanettin Cebba, Ömer Güneş, Musab Şanlı, Ferdi Kalkan, Cahit Kılıç, İbrahim Akbaş, Bilal Dalkılıç, Derviş Madsor, Nurullah Ürün, Neytullah Karadeniz, Salih Gül birbirinden güzel; ilahi, ezgi ve kasidelerle alana gelen Peygamber aşıklarına canlı performans sergiliyor.

Yerli ve yapancı çok sayıda basın mensubunun takip ettiği etkinlik, bazı yerel ve ulusal TV kanallarında da canlı olarak tüm dünyaya yansıtılacak.

Oluşabilecek ani sağlık sorunlarına müdahale etmek için 3 sağlık çadırında gönüllü 5 uzman doktor, 4 pratisyen, 20'si kadın, 20'si erken 40 hemşire, 2 sağlık memuru, 2 anestezi teknikeri, 12 hasta taşıma personeli hazır bulunduruldu.

Platform yetkilileri, özellikle alanda kaybolan çocukların rahatsız olmamaları için oluşturulan kayıp çadırında, çocukların oyalanmaları için oyuncak, meyve suyu, kek ve oluşabilecek psikolojik sıkıntılara karşı psikolog bulundurulduğunu belirttiler.

Alanda düzenin sağlanması ve koordinasyonun eksiksiz işlemesi için Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2 bin kişinin görevlendirildiğini belirten yetkililer, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlik alanında kadın ve erkeklerin İslam'a uygun olacak şekilde farklı alanlarda durarak, farklı giriş noktalarından alana girdiklerini ve izdihamın yaşanmaması için de her türlü önlemin alındığını söylediler.

Miting alanında kadın ve erkeklerin birbirine karışmaması için araya uzun şeritler çekilirken platform tarafından görevlendirilmiş erkek ve bayan görevliler de olası izdihamın önüne geçmek için güvenlik koridoru oluşturdular. Polis de erkeklere ayrı, bayanlara ayrı arama noktaları oluşturdu.

Seyyar satıcıların sabahın erken saatlerinde alana kurdukları tezgâhlar; bayrak, flama, bandaj satıcıları ise alanda farklı kareler oluşturdu. Katılımcıların su ve yemek ihtiyacını karşılamak için alana taşınan su ve platform tarafından alanın değişik noktalarında erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı kermesler açıldı.

Alanda telefon bağlantılarında sıkıntı yaşanmaması için GSM operatörleri alan etrafında seyyar baz istasyonları yerleştirerek, yaşanabilecek muhtemel iletişim sıkıntılarının önüne geçmeye çalıştılar. 

İLKHA

















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.