Peygamber Sevdası Karaz'ı sardı

Peygamber Sevdası Karaz'ı sardı

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Kocaköy'de (Karaz) düzenlediği program tekbirler ve salavatlarla kutlandı.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformunun Nisan ayına girilmesiyle beraber düzenledikleri Kutlu Doğum Etkinliklerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu yıl Diyarbakır Kocaköy (Karaz) ilçesinde ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan Kocaköylüler büyük bir heyecan ile düzenlenen etkinliğe iştirak ettiler.

 

 

 

M. Emin Çiçek hocanın Kur’an tilavetiyle başlayan ve Grup Aksa ilahi grubunun söyledikleri ilahilerle coşan Karazlılar Aksa Kız ilahi grubunun söylediği ilahilerle adeta coştu.

 

“Allah (cc)’a hamd olsun bizleri Müslüman olarak yarattı”

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Muzaffer Karavil Hoca, yaptığı konuşmasında Peygamber (sav)’in ümmeti olmanın çok büyük bir şeref olduğunu ve bu gün yaşayan Müslümanlar olarak böylesi bir peygambere ümmet oldukları için Allah’a hamd etmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Karavil Hoca konuşmasına devamla, “Bu gün, yeryüzünde 7 milyar insan var ve bu insanlardan 2,5 milyarı Müslüman.  Ancak hamd olsun Allah (cc)’a bizleri Müslüman olarak yarattı. Bu, Allah’ın bizler için bir nimetidir. Eğer, Allah isteseydi bizleri Müslüman olarak değil de bir ağaç ya da bir meyve veya bir Hristiyan, Yahudi ya da bir dinsizin evladı olarak yaratabilirdi. Ancak hamd olsun ki Allah bizleri Müslüman olarak yarattı.” diyerek Allah’ın yaşadığımız toplumu Müslüman olarak yaratmış olmasının ehemmiyetine vurgu yaptı.  

 

“Allah, bize çok daha büyük bir nimette bulunmuştur”

Kürd toplumunun Hz. Ömer’den bu yana İslam ile müşerref olduğunu ve Hz. Muhammed’in (sav) vefatından 7 yıl gibi kısa bir dönem sonra bu bölgelerin İslam’ı kabul ettiğini söyleyen Karavil Hoca, “ Hamd olsun Allah’ın birliğine iman etmişiz.  Allah, bununla beraber bize çok daha büyük bir nimette bulunmuştur. O büyük nimette 124 bin peygamber içerisinden kendisine ‘Seni Seviyorum’ dediği peygamberine ümmet kılmasıdır.” dedi.

 

“Aramızdan 1400 yıl geçse de Vallahi biz onun ümmetiyiz”

Âlemlerin Rabbi olan Allah (cc)’ın kullarını çok sevdiğini ve bu sevgisinin bir emaresi olarak onları hiçbir dönem yalnız başına bırakmadığını söyleyen Karavil Hoca, Allah(cc)’ın her dönem insanlara kurtarıcı ve uyarıcı olarak bir ya da bir den fazla peygamberler gönderdiğini söyledi.

 

Karavil Hoca, “İşte biz Allah’ın kendisine Habibim dediği bu peygamberin ümmetiyiz. Her ne kadar onu görmemiş isek de ve aramızdan 1400 yıl geçse de Vallahi biz onun ümmetiyiz. Bundan dolayı Allaha hamd ediyoruz.” dedi.

 

“Allah’a şirk koşacak kadar zalimleşmişlerdi”

1400 yıl geriye gidildiğinde Hz. Muhammed (sav)’in nasıl bir ortamda dünyaya geldiğine şahitlik edileceğini söyleyen Molla Karavil, Hz. Muhammed’in geldiği toplumun bulunduğu devirde adeta insanlıktan çıkmış ve vahşileştiklerini verdiği örneklerle anlattı. O dönemde yaşayan Arap toplumunun leş yiyecek kadar alçaldıklarını, kendi elleriyle yaptıkları putlara tapacak kadar cahilleştiklerini, kendilerini yaratıp nimetler bahşeden Allah’a şirk koşacak kadar zalimleştiklerini ve kendi elleriyle kız öz evlatları olan kız çocuklarını gömecek kadarda vijdansızlaşarak vahşileştiklerini hatırlattı.

 

“Resulullah’ın düşmanları Müslümanların erkeklerinden korkmuyorlar”

Karavil Hoca, “Ey bacılarım! Allah’ın Resulü geldiğinde kadınları değersiz bir mal gibi görünmekten kurtarıp onları şerefli bir makama taşıdı. Cenneti onların ayakları altına serdi. Hal böyle iken bu gün sizlerin bu dinin kıymetini daha ziyade bilmeniz ve çocuklarınızı İslam’ın terbiyesinde yetiştirmeniz gerekir. Şunu da unutmamanız gerekir. Bu gün Müslümanlara terörist diyen İslam’ın, Allah’ın, Resulullah’ın düşmanları Müslümanların erkeklerinden korkmuyorlar. Onların en büyük korkusu Müslüman kadının edebidir. Hayâsıdır. Tesettürüdür. Niye biliyor musunuz? Çünkü onlar hesaplarının tamamını kadınlar üzerine kurmuşlardır. Kadının modasından, süslenmesinden, edepsizlik yaparak toplumu ifsada götürmesi üzerinden hesap yapmışlardır. Ama siz; Müslüman analarımız onlara tabi olmayacak, çocuklarınızı da, erkekse Hz. Hasan ve Hüseyin gibi,  kız ise Hz. Fatıma gibi yetiştirecek ve onların edebi ve terbiyesiyle büyüteceksiniz.” diyerek Müslüman kadının toplumdaki rolüne işaret etti.

 

“Resulullah’ın sünnetinden ve Allah’ın kitabından uzaklaştık”

İslam toplumunun bu gün çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Karavil Hoca, İslam toplumunun içine düştüğü sıkıntıların ağırlaştığını ve içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi.

 

Karavil Hoca, “Sebebi nedir biliyor musunuz? Çünkü bizler Resulullah’ın sünnetinden uzaklaştık. Çünkü bizler Allah’ın kitabından uzaklaştık. Evet, inanıyoruz ancak, inandığımız ve iman ettiğimiz değerleri hayatımızda tatbik etmekten aciz kalıyoruz. Evet, bizim en büyük derdimiz işte budur.” Diyerek İslam toplumunun İslam uzak bir hayat yaşamasının sıkıntılarına işaret etti.

Program Ahmet Ulu hocanın yaptığı dua ile sona erdi. ( Zeki Aygur – İLKHA)

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler