Peygamber sevdası yaş sınırı tanımadı

Peygamber sevdası yaş sınırı tanımadı

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na 7’den 70’şe her yaştan katılım gerçekleşirken özellikle çocuk ve yaşlıların sınav heyecanı görülmeye değerdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum Siyer sınavı bugün yapıldı. 100 bine yakın peygamber aşığının ter döktüğü sınav 110 merkezde yapıldı. 7’den 70’e her yaştan katılımın olduğu sınavda en çok dikkati çekenler ise çocuklar ve yaşlılardı.

Kutlu Doğum Siyer Sınavına katılmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ve yaşlılar, hep bir dilden Peygamberi anlama ve onun hayatını tatbik etmek için yaşın önemli olmadığını ifade ederek, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Şanlıurfa

65 yaşında siyer sınavına katıldı

Kutlu Doğum Siyer Sınavına aylar öncesinden hazırlanan 65 yaşındaki Osman Özoğlu amca siyer sınavında ter döktü. Duygularını İlke Haber Ajansı’na paylaşan Osman amca, siyer sınavının güzel geçtiğini, bu sınava giren herkesin kazandığını söyledi.

Sınava katılan gençleri gördüğünde duygulandığını ve çok sevindiğini belirten Osman amca, “Siyer Sınavı çok güzel geçti. Bunun teşvik edilmesi gerekiyor. Kazanıp kazanmama davası değildir. Bu kadar gencin gelip sınava katılması bizi çok sevindirdi. Herkesin bu tür hayırlı işlere gelmesini istiyoruz.” dedi.

Hilvan’daki Siyer sınavına 60 yaşındaki yaşlılarda katıldı

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesindeki sınava katılan 60 yaşındaki Bekir Ceylan,  kitabı iyice okuduğunu ve sınavını güzel geçtiğini söyledi. Bekir amca, “İnsanın en büyük kazancı dinini öğrenmesidir. Allah’ın ilmini insan ne kadar öğrense o kadar faydalıdır. İnsan az da bilse çok da bilse sınava girmelidir. Bu sene 4 soruyu cevaplandıran gelecek sene 10 soruya cevap verir.” dedi.

Hilvan’a bağlı Ovacık Köyünden sınava katılan 58 yaşındaki M. Ali Şur ise duyguların şöyle ifade etti: “Birilerine örnek olmak için sınava girdim. Sınavdaki en büyük kazancımız dinimizi öğrenmektir. Bizler efendimizi ne kadar tanımaya çalışsak bile bilgimiz onu tanımaya yetmeyecektir ama mümkün olduğu kadarıyla tanımaya çalışıyoruz.”

Minikleri siyer sınavı heyecanı

Siyer sınavına büyük bir katılımın olduğu Şanlıurfa’da 3’üncü kategoriden sınava giren çocukların da yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

Sınava Ayetel Kursi okuyarak girdiğini söyleyen Abdussamed Şimşek, sınavdan iyi bir sonuç beklediğini söyledi.

Siyer sınavı kitabına iyice çalıştığını ve iyi bir sonuç beklediğini söyleyen Ayetullah Köse ise, “Siyer kitabına kendimiz sorular çıkararak çalıştık. Heyecanlıyız, inşallah kazanacağız.” dedi.

Siyer sınava ilk defa girdiğini ve kitabı 3 defa bitirdiğini söyleyen Furkan Ergün de şöyle konuştu: “Daha önce Peygamber Efendimiz hakkında bilgim vardı. Çalıştım, inşallah kazanacağım. Heyecanlıyım Allah kısmet ederse derece girerim.”

Sınavın kolay geçtiğini söyleyen Yaşar Demir, ancak sınav sonucunu tahmin edemediğini belirtti.

Başka bir çocuk yarışmacı Mustafa Yıldırım ise sınav sonucunda 8 yanlış beklediğini söyledi.

Ayhan Çelik de “Sınav iyi geçti heyecanlıydım. Sorular çok zordu ama hepsini yapabildim. Sınav sonucunda ya 1. olmayı ya da 2. olmayı bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Geçen yılki Kutlu doğu siyer sınavında kentte birinci olan Hasan Söyleyenoğlu bu sene de birinci olacağını kararlı bir şekilde dile getirdi.

Siirt

70 yaşındaki dede Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na katıldı.‏

Siirt merkez yanı sıra Eruh ve Pervari, Kurtalan da yapılan Kutlu Doğum Sınavına yoğun katılım gerçekleşti. Siirt merkez Sancaklar İlköğretim okulunda düzenlenen sınava 70 yaşındaki Mehmet Tahir Yoğmuş da katıldı. Yoğruş, sınavdaki performansıyla gençlere örnek oldu.

Sınav çıkışında duygu ve düşüncelerini paylaşan Yoğruş, ‘Peygamberimizin hayatını öğrenmenin yaşı yoktur.” diyerek sınava girmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yoğruş, en büyük arzusunun bu dünyadan göçmeden kutsal toprakları bir kez daha görmek olduğunu ve bu amaçla kutlu doğum siyer sınavına girdiğini ifade etti.

Bu yapılan sınav sayesinde peygamberimizin hayatını daha çok okuduklarını belirten Yoğruş sınava gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür etti.

Siyer sınavına çocuklar da yoğun ilgi gösterdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen kutlu doğum siyer sınavını Siirt ayağında çocukların yoğun katılım gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt il Koordinatörü Zeki Gökhan, Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na Siirt merkez olmak üzere ilçe, belde ve köylerde de geçen yılara oranla daha yoğun bir teveccüh olduğunu ancak bu yoğunluğun çocuklarda daha fazla kendini gösterdiğini söyledi.

Gökhan, “Çocuklarının bu şekilde yoğun katılım göstermeleri rabbimize hamd olsun geleceğe dair umutluyuz, peygamberlerinin hayatını okuyan ve yaşayan bir nesil yetişiyor. Bu nesil insanları Allah’ın izniyle karanlıktan Nur’a çıkaracak İslam davasının geç davetçileri olacaktır.” şeklinde konuştu.

Gaziantep

Gaziantep’te çocuklar Siyer Sınavı’na yoğun ilgi gösterdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2016 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na Gaziantep’te 3’üncü kategoride ter döken çocuklar yoğun bir katılım gösterdi.

Gaziantep merkez ve merkez ilçelerinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavına binlerce kişi katıldı. Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na yoğun bir katılım gösteren çocuklar, sınav vesilesi ile Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduklarını belirttiler.

Sınav sonrası sınav ile ilgili duygularını paylaşan çocuklar, sınavın çok güzel olduğunu sınav vesilesi ile kitap okuma alışkanlığı elde etmekle beraber Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

Sınav vesilesi ile Peygamberimizin hayatı ile birlikte O’nun güzel ahlakını öğrenme fırsatı bulduğunu belirten Reyyan Yıldız, Siyer sınavının bu yıl çok güzel geçtiğini söyledi.

Yıldız, “Sorular genelde çok kolaydı. Bu sınava girmeyen diğer arkadaşlarımın da sınava girerek sınav vesilesi ile Peygamber Efendimizin hayatlarını okumalarını tavsiye ederim. Böyle bir fırsat kaçırılmamalıdır. Çünkü bu sınav vesilesi ile Peygamberimizin hayatı ile birlikte O’nun güzel ahlakını öğrendim. Yine günümüzü nasıl iyi değerlendirmeyi öğrendim. Çünkü sınava hazırlanırken hep kitap okudum.” dedi.

“Bundan sonra her yıl sınava katılacağım”

Sena Nur Akyüz isimli katılımcı ise  “Sınavım çok güzel geçti. Zor sorularda ile birlikte kolay sorularda vardı. Sınava hazırlık sürecinde kitabı iki defa okudum. Sınava ara sıra katılıyordum. Fakat bundan sonra her yıl sınava katılacağım. Diğer arkadaşlarımın da bu sınava katılmasını isterim.” diyerek duygularını dile getirdi.

“Sınav hazırlık süreci boyunca okuduğumuz kitaptan çok önemli bilgiler öğrendik”

Siyer sınavına hazırlık süreci boyunca kitaptan çok önemli bilgiler öğrendiğini belirten bir diğer katılımcı Suna Ateş, duygularını şu ifadelerle dile getirdi. “Sınavımız çok güzel geçti. Çok önemli bilgiler elde ettik. Tabi ki, zorlandığımız sorularda oldu. Fakat genel itibariyle sınav iyi geçti. Diğer arkadaşlarımın da bu sınava katılmalarını tavsiye ederim. Sınav hazırlık süreci boyunca okuduğumuz kitaptan çok önemli bilgiler öğrendik.”

Muhammed Köseoğlu da “Sınav güzel olmakla birlikte fazla çalışamadığım için benim için biraz zor geçti. 80 dakika içinde çok fazla soru çözemedim. Sınava ilk defa girdim. İnşallah sınava her yıl katılacağım. Kitaptan Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim.” şeklinde konuştu.

Sınava iki kardeşi ile birlikte Rabia ve Sümeyra Kervancı kardeşler ise sınavın çok güzel olduğunu sınav vesilesi ile kitap okuma alışkanlığı elde ettikleri ve kaybedeni olmayan bu sınava kendileri gibi diğer arkadaşlarını da seneye sınava girmelerini tavsiye ettiler. (İbrahim Koçyiğit- Muhammed Dayan, Ramazan Şefkatlı, Ramazan Casuk - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.