"Peygamber'in adaleti bütün insanlığı kapsamıştı"

"Peygamber'in adaleti bütün insanlığı kapsamıştı"

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Etkinlik Mehmet Koçar’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seslendirilen ilahi ve mevlid-i şerif ile devam eden etkinlikte Molla Remzi Uçar günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Günümüzde yaşanan zulüm ve haksızlıklara değinen Uçar, insanlığın Hz Muhammed’in adaletini arar hale geldiğini belirtti.

Uçar, "Şu dağlara, denizlere, taşlara, yıkılan evlere, talan olan şehirlere, parça parça olan bedenlere, denizin ortasında boğulan Aylan bebeklere kulağımızı verirsek bizlere şunu söyleyecekler: Neredesin ya Resulallah? Neredesin ey âlemlere rahmet olarak gönderilen Muhammed Mustafa? Neredesin gel. Cahiliyeden kız çocuklarını kurtardığın gibi gel ya Resulallah, Aylan bebekleri de kurtar. Filistin’de İsrail'in zulmü altında inleyen çocukları da kurtar. Gel ey Allah’ın Resulü, Filistin’de öldürülen bacılarımızı da kurtar, diyecekler." İfadelerini kullandı.

Hz. Muhammed’in (sav) adalet mektebinde yetişen Hz Ömer’in halifeliği döneminde dilencilik yapan Yahudi’ye maaş bağlattığını hatırlatan Uçar, "Peygamber aleyhisselamın adaleti bütün insanlığı kapsamıştı. Hiçbir insan onun yanında farkı yoktu. Bütün insanlar nesebi ne olursa olsun peygamberin yanında eşitti. Bakın işte İslam’ın adaleti buydu. Ama 21. asırda, peygamberin adaletinden yoksun olduğumuz bu asırda çok ilerlemiş devletlere bakın. Onların devletlerinin kapılarında şu yazı yazıyor. Köpekler girebilir fakat siyahlar giremez. En gelişmiş devletlerin kapılarının üzerinde bu yazıyordu." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından etkinlik Ekrem Moğul’un okuduğu dua ile son buldu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.