Peygamberler Şehri, Şubat şehitlerini unutmadı

Peygamberler Şehri, Şubat şehitlerini unutmadı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Şehadet Gecesi programına katılan Şanlıurfalılar, Şubat şehitlerini unutmadı.

Peygamber Şehri Şanlıurfa'da, Şubat şehitlerini anmak amacıyla Şehadet gecesi düzenlendi. Şair Nabi Kültür Merkezinde saat: 19.30'da başlayan programda salona sığmayan kalabalık dışarı taştı. Dışarıda bekleyen yüzlerce kişiye projektör ile görüntü verilmeye çalışıldı.

Programa konuşmacı olarak Doğru Haber gazetesi yazarlarından Mehmet Göktaş ve Şehit Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz katıldı. Ümmetin şehitlerini anlatan sinevizyon gösteriminin yapıldığı program, sık sık tekbirlerle kesildi. Programda şehadet ile ilgili konuşan Göktaş, şehadetin doğru anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Müslüman nerede can vereceğini Allah'ın peygamberlerinden öğrenmeli

Günümüzde en büyük sorunlarından birisinin de yanlış ölmek olduğunu ifade eden Göktaş, bir Müslümanın nerede can vereceğini Allah'ın peygamberlerinden öğrenmesi gerektiğini belirterek, “Peygamberler en başta Nemrutlara başkaldırarak risk almayı öğretmiştir. İbrahim (a.s), Allah'a canını vermiştir ama Alahu Teala onu muhafaza etmiştir.

Yani haşa biz diyebilir miyiz ki İbrahim (a.s) şehit olmamıştır. O ateşe atıldı ama Allahu teala onu ateşte yakmadı. Bakın Yahya (a.s)'ın boynu kesildi hem de çağımızdaki gibi terbiyesiz ve ahlaksız bir rejim tarafından şehit edilmiştir. Saraydaki sosyete bayanlar tarafından zoraki boynu kestirilmiştir. Ama tüm bunlara direnmiştir. Onun için biz şehadeti Allah'ın resullerinden öğrenmeliyiz.” dedi.

Risk alıp canımızı tehlikeye atmazsak zalimler ve diktatörler anamızı ağlatır

Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin ümmetine ölümü (şehadeti) istemesini tavsiye etmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Göktaş, “Eğer yaşamak güzel olsaydı o bize aman ha riske girmeyin kendinizi tehlikeye atmayın derdi. Ama demedi niye eğer riske girmezsek canımızı tehlikeye atmazsak sürünürüz Zalimler ve diktatörler anamızı ağlatır. Eğer birileri bunlara karşı çıkmazsa bu dünya Firavunların, ensesi kalınların, kodamanların alanı olur ve insanlar onların sürüleri olur. O yüzden Allah ve resulü bize ‘ölün ki sizden sonrakiler Allah'ın kulu olsunlar aksi takdirde zalimlerin kulu olurlar.” Şeklinde konuştu.

Şehit olmanın birçok yolu var

Şehit olmanın birçok yolunun olduğuna dikkat çeken Göktaş, bazen zalimlerin karşısına dikilmeden de şehit olunabileceğini, bazen bir elinde bir kurban etinin olması örtülü olması veya yüzünün nurlu olmasının da şehitliğe vesile olabileceğini, 6-7 Ekim'de şehit edilen mazlum insanların buna bir örnek olduğunu söyledi.

“Hz. Hüseyin zalime karşı dik durmayı bize öğretmiştir”

Hz. Peygambere olan sevgisinden kesitler anlatan Göktaş, Kerbela' da Yezid tarafından şehit edilen Hz. Hüseyin'in mücadelesine değinerek şöyle konuştu: “ Hz. Hüseyin'in şehadeti yanlış anlatılıyor. Sanki Hz. Hüseyin çok kötü bir durum yaşamış gibi ağlamalar falan oluyor. Hâlbuki ona ölmeyi dedesi öğretti. Tabiri caizse onu ölüme o gönderdi. Çünkü peygamberimiz ölmeyi böyle anlatmıştır. Eğer o Yezid'e biat edip sen ümmetin halifeliğine layıksın deseydi inanın İslam bozulurdu. Ve o zalimin zulmüne boyun eğmeyerek zalime karşı dik durmayı bize öğretmiştir. O yüzden biz şehadeti böyle anlamalıyız.” dedi.

Baba Gökgöz: “Dünya var oldukça Hasanlar da var olacak” 

Diyarbakır'da şehit edilen Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, oğlu Şehit Hasan'ı anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı. Duygu dolu bir atmosferin yaşandığı salonda Gökgöz'ü dinleyenler de gözyaşlarına hâkim olamadı.

6-7 Ekim olaylarında şehit edilen şehit edilen Müslümanların tek suçlarının fakirlere et ulaştırmaya çalışmak olduğunu ifade eden Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, Hasanların hiçbir zaman bitmeyeceğini dünya var oldukça da Hasanların var olacağını söyledi.

Özlem ajans sanatçılarından Özcan'ın ilahileri seslendirdiği program İhvanı Müslimin kurucusu Hasan Elbenna'nın hayatını konu alan tiyatro gösterimi ve duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler