Peygamberlerin peşinden gidenler her gayelerine ulaşmışlardır

Peygamberlerin peşinden gidenler her gayelerine ulaşmışlardır

​Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Diyarbakır'da düzenlediği Mevlid etkinliğinde konuşan Molla Muhammed Beşir Varol, tüm peygamberlerin hak ve adalet mücadelesinin verdiklerini belirterek onları takip edenin her gayesine ulaştığına dikkat çekti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlediği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği, yüzbinlerin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oluyor.

Tarihi etkinlikte konuşan İTTAHADUL ULEMA üyesi Molla Muhammed Beşir Varol, önemli mesajlar vererek, "Biz birbirimizin kardeşiyiz. Allah bizi birbirimiz için yaratmıştır. Allah tüm Müslümanları kardeş yaratmıştır.  O yüzden birbirimizi sevelim, birbirimize yumuşak davranalım. Birbirimize el verelim." dedi.

"Mahlûka itaat Halık'a itaatsizliktir"

Varol, "Allah-u Teâlâ Kur'an'da şöyle buyuruyor; 'Biz tüm insanlara Peygamber gönderdik. Biz kimseyi rehbersiz bırakmadık. Tüm kavimlere Peygamber gönderdik.' Tüm Peygamberler de insanlığa şunu insanlara söylemişlerdir; 'Ey insanlık Allah'a ibadet edin.' Türklerin, Arapların, Farsların, İngilizlerin hepsine Peygamber gönderilmiştir. Tüm Peygamberler kendi kavimlerine Allah'a ibadet etmelerini istemiştir. Allah'ın şeriatının yolundan gidin demiştir. Adalet budur. Bu şeriatı gönderen Allah'tır. Kurtuluş buradadır. Tağuttan uzaklaşın. Tağut kimdir? Allah'ın yolundan gitmeyendir. Mahlûka itaat Halık'a itaatsizliktir. Allah'ın yolundan gitmeyen tağuttur. Tağut, insanlığın düşmanıdır. İnsanlığın dostu; Allah ve Peygamberidir. Allah insanlara doğru yolu göstermiştir. Allah'ın yolundan gidin. O ki sizi yaratan, rızkınızı veren, size nimet verendir. Allah'ın hüküm ve kanunlarının yolundan gidin. Hukuk odur. Siz onunla hedeflerinize ulaşırsınız. Allah kadar şefkatli yoktur. O size kurtuluş ipi göndermiştir. Onun peşinden gidin." dedi.

"Peygamberlerin peşinden gittikçe her gayelerine ulaşmışlardır"

Peygamberlerin hak ve adalet mücadelesinin verdiklerini kaydeden Varol, peygamberlerin insanlığın özgürlüğü için eziyet çektiklerini söyledi.

Varol, "İnsanları cehaletten ve sefaletten kurtarmak için Allah, peygamber göndermiştir. Tağut ise peygamberlerin düşmanıdır. Allah'ın dininin ve insanların inancının, adaletinin karşısındadırlar. Kimse tağutla hukuka ulaşamaz. Bunu bilelim. Dünya ve ahiretimizi yakmayalım. İnsanlık, Peygamberlerin peşinden gittikçe her gayelerine ulaşmışlardır. Zalim, kâfir ve emperyalistlerin peşinden gidenler menfaat uğruna ölmüşlerdir. Her Peygamber kendi kavmine şunu söylemiştir: Allah tüm insanları Peygamber bayrağı altında toplamıştır. O Peygamber de Muhammed'dir. Allah onu tüm insanlığa Peygamber olarak göndermiştir. Tüm insanların bu Peygamberin peşinden gitmesi lazımdır." diye konuştu. 

"Hazreti Peygamber insanlık çobanıdır"

Hazreti Peygamberin insanlığın çobanı olduğunu belirten Varol, şunları söyledi:

"Hak ve adalet rehberi, medeniyet rehberi O'dur. İnsanlığın onun peşinden gitmesi lazımdır. Muhammed, Allah'ın Peygamberidir. Onun peşinden gidenler zalim ve emperyalistlerin karşısında şiddetli olmalıdırlar. Onlara boyun eğmemelidir. Muhammed'e iman edenler, Allah'tan başkasının önünde eğilmemelidir. Muhammed'e iman eden kalpler Allah'ın sevgisinden başka sevgi barındırmamalıdır. Muhammed, Allah'ın Peygamberidir. Allah O'nu insanlığa rehber kılmıştır. O'na uyanlar emperyalistlere karşı yumuşak olmamalıdır. Kendi aralarında ise yumuşak olmalıdırlar. Birbirilerine merhametli olmalıdırlar. Allah bu yolu bize göstermiştir. Kurtuluş yolu budur. Allah bize kurtuluş olarak 'La ilahe illallah ve Muhammed Resullullah'ı göstermiştir. Tüm güzellikler buradadır. Kâinatın Rabbi Allah'tır. Hak ve hukuku Muhammed'den öğreniyoruz. O Allah'ın Peygamber'idir."

"Avrupalılar, Amerikalılar İsrailliler insanlık düşmanıdır"

"Bugün insanlık düşmanları istiyorlar ki; insanları Allah'ın dininden uzaklaştırsınlar. İnsanlar onlara köle olsunlar." diyen Varol, "Avrupalılar, Amerikalılar, Siyonistler insanlık düşmanıdırlar. Bu yüzden Muhammed'e düşmanlık yapıyorlar. İnsanlığın kurtuluşu Muhammed'in yolundan gitmektedir. İnsanlar Muhammed'in yolundan gittikçe hür olmuşlardır. Avrupalılar nereye gittilerse oraya bomba, katliam, sefalet götürüyorlar. Irak'a bakın, Suriye ve Yemen'e bakın. Tüm İslam âlemi, Filistin'e bakın. İnsanları bombalarla öldürenler kimlerdir? İslam düşmanı Avrupalı ve Amerikalılar değil midir? Onlara teslim olursak yamyam gibi etlerimizi yerler. O yüzden kendinizi Allah'ın yoluna teslim edin. Emperyalistler insanların kurdudurlar. Gittikleri yerlerde insanları perişan ediyorlar. Bu yüzden bizler yolu şaşırmayalım. Yol; Allah ve Peygamberin yoludur. Peygamberimiz aramızdan ayrıldığı zaman bize bu tavsiyede bulundu. 'Ben gidiyorum size iki şey bırakıyorum' dedi. 'Kur'an ve sünnetten şaşarsanız kurtuluş yolunu kaybedersiniz.' dedi. Özgürlük ve adalet yolunu kaybedersiniz, kurtlara yem olursunuz. Diktatör ve zalimlerin tahakkümü altına girersiniz. Allah'ın yolunu terk edince bakın ne oldu. Dünyaya hükmeden devletimiz gitti, izzet ve şerefimiz gitti. Kurtuluş umudumuzu kurda bağlıyoruz. Kurt ve ayı kimseyi kurtarmaz. Bugün insanlarımız denize girmiş gibidirler. Ellerini yılana uzatıyorlar. Bu yüzden tek kurtuluş yolumuz, özgürlük ve saadet yolumuz Peygamber'in izinden gitmektir. Allah'ın kitabına ve Peygamber'in sünnetine sarılalım. Emperyalistlerin kulu değiliz. Emperyalistler bizde bir şey bırakmadı. Nasıl onlara teslim oluruz? Allah'ın yolunu ve insanlığın rehberini nasıl terk ederiz? Bunları bırakırsak nasıl kurtuluruz? Allah bizi Müslüman olarak yarattı. O büyük Peygamberi bizim Peygamberimiz yapmıştır."  dedi.

"Dünya ve ahiret kurtuluşu La ilahe illallah Muhammed Resullallah'tadır"

Müslümanların bir birini sevmesi ve el vermesi gerektiğini kaydeden Varol, sözlerine şöyle devam etti:

"Allah-u Teâla Peygamberimize şöyle hitap etmiştir: 'Sen insanlara karşı merhametlisin. Eğer insanlara katı davransaydın insanlar senin etrafında kaybolurdular.' O yüzden birbirimize el verelim. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Allah bizi birbirimiz için yaratmıştır. Allah tüm Müslümanları kardeş yaratmıştır.  O yüzden birbirimizi sevelim, birbirimize yumuşak davranalım. Biz eskiden yekvücut idik dünyaya hükmediyorduk. İslam düşmanları arasında mezhep savaşı vardı, onlar zelildiler. Onların arasındaki hastalığı bizim aramıza attılar. Birinci Dünya savaşında Avrupa'da ırkçılık ve mezhepçilikten dolayı 30 milyon insan öldü. Bunun yanlış olduğunu anladılar. Onlar bir oldular. Kendi hastalıklarını bizim aramıza attılar. Avrupalılar asla insanlığın iyiliğini istemezler. İyi bir yol olsaydı onlar peşinden giderdiler. Bu yüzden istiyorlar ki bizler birbirimizi öldürüp onlara köle olalım. Bizi parça parça yapıp ırkçılık ve mezhepçilikle bizi birbirimizden ayırıp yemek istiyorlar. O yüzden bize bu yolu gösteriyorlar. Adalet ve hak Peygamberinin peşinden gidersek, bir olursak onların boğazından geçmeyiz. O zaman hepimiz hak ve özgürlüğümüze kavuşuruz. Dünyada şerefli oluruz, ahirette de saadete ulaşırız. Ey şefkatli insanlar, yol budur. Kavminize ve insanlığınıza düşmanlık yapmayın. İnsanlarınızı düşmana terk etmeyin. Dünya ve ahiret kurtuluşu La ilahe illallah Muhammed Resullallah'tadır."

Tarihi etkinlik, Derviş Madsor'un "İllallah" Mehmet Ali Oğuz'un "Her Nisanın yirmisinde" ezgilerinin ardından İlahıyatçı-Yazar Mehmet Göktaş'ın konuşmasıyla devam ediyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler