Gercüş'te piknikçilerin çevre duyarsızlığı!

Gercüş'te piknikçilerin çevre duyarsızlığı!

Batman'ın Gercüş ilçesinde bulunan Kırkat Göleti kenarında piknik yapanların etrafa attığı çöpler, tepkilere neden oldu.

Gercüş (Gercews) ilçesi ile Kırkat (Qirqatê) köyü arasında bulunan Kırkat Göleti'nde (Baraja Gercewsê) yapılan "Kırkat Göleti Mesire Alanı" bir yıldır hizmet veriyor.

Hizmetteki mesire alanında piknik yapan piknikçilerin çevreye attıkları çöpler çevre kirliliğine neden oluyor. Yaptıkları piknik sonrası çevreyi kirleterek ayrılan piknikçilere vatandaşlar tepki gösterdi.

Duyarlı piknikçiler, doğal alanların kirletilmemesi gerektiğini, bu gibi piknik alanlarının herkesin olduğunu ve ciddi bir hassasiyetle çevre temizliğine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Artık eskisi gibi insanların ailelerini alıp buralara gelip piknik yapamadığını söyleyen vatandaşlardan Yasir Temiz, özellikle bazı piknikçilerin gittikleri yerlerde çevrelerini temiz tutma konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Yetkililer tarafından da piknik yapılan mesire alanı ve çevresindeki alanlara bakım yapıp halkın hizmetine koyulması gerektiğini belirten Temiz, mesire alanına bakım yapılması ağaçların sulanması, çöplerin toplanması gibi hizmetlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Yaklaşık bir milyon 100 bin TL'ye mal olan mesire alanı 13 dönüm alan üzerinde inşa edilerek, iskele, giriş kapıları, piknik masaları, kamelyalar, barbeküler, banklar, kıyı ve yürüyüş yolları, çocuk oyun parkı, fitness alanı ve aydınlatma sistemleri yapılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.