Piyango milli değil şeytanidir

Piyango milli değil şeytanidir

Yılbaşı kutlamaları piyango kumarına karşı uyarılarda bulunan Molla Ali Özgüç, Kur’an-ı Kerim’de kesin ifadeyle haram kılınan kumarın, ne milli ne de vatani olduğunu, Allah’ın ifadesiyle ‘şeytani’ olduğunu söyledi.

Mardin Hikmet-Der Başkanı Molla Ali Özgüç, yaklaşan yılbaşı ve bu münasebetle işlenen haramlara dikkat çekti, Müslümanların yılbaşında geçmişini göz önünde bulundurup muhasebesini yapması gerektiğini vurguladı.

Müslümanlar için yılbaşının, Hicri yılbaşı olduğunu hatırlatan Özgüç, "Bu gecede Müslümanlar geçirdikleri bir yılın muhasebesini yapmalılar. Kendilerini başka kavimlere benzetmesinler. Yoksa o da onlardan olur." dedi.

Piyango ve benzeri kumar çeşitlerinin karşılığı Kur'an-ı Kerim'de ilgili ayetlerde 'şeytanın pis işleri' olarak anıldığının altını çizen Özgüç, Müslümanların hem kendisini hem de ailesinin bu pis işten uzak tutması gerektiğini anlattı.

"Yıl başında nefsimizi muhasebeye çekelim"

Müslümanlar açısından zamanın önemine değinen Özgüç, "Elbette Müslümanlar için zaman çok önemlidir ve bu zamanlar, seneler, sene başları, aylar, haftalar ve günler Müslümanların sermayesidir. Bir yılbaşı geldiği zaman Müslüman, kendini hesaba çekmesi gerekir. Yani en önemli nokta nefis muhasebesidir.  Müslüman, yılbaşında kendi nefsini hesaba çekecek. ‘Bir yıl daha geçti ve ben Rabbim için ne yaptım’ diyerek kendini bir yoklayacak. Sadece yılbaşında değil, her ay, her cuma ve her gün nefis muhasebesi yapılması lazım. Kendine şunu demesi lazım: ‘İşte bir yıl daha geçti, geçen yıl içinde Rabbimi razı edecek iyilikler yaptım mı? Yoksa daha çok günah mı işledim? Rabbimi razı edecek hangi amelleri artırmalıyım.’ Müslüman'a yakışan budur." dedi.

"Kim onları dost edinirse o da onlardandır"

Bir Müslüman’ın kendini ancak Müslüman’a benzetmesi gerektiğini kaydeden Özgüç, şunları söyledi: "Bir Müslüman, yılbaşında veya başka bir günde kendini gayrı Müslimlere benzetemez, benzetmemelidir. Peygamber Efendimiz (Sallahu Aleyhi ve Sellem) ‘Kim bir topluluğun neferlerini artırırsa, kendini o kavme benzetirse o onlardır.’ diye buyuruyor. Eğer bugün bu Hıristiyan âlemi bir yıl geçti diye ve güya Hazreti İsa’nın doğum gününü içkilerle, fuhuşla, dansla, eğlenceyle Allah’ın gazabını kendilerinin üzerine getirerek günah işliyorsa Müslümanlar da asla ve asla buna yaklaşmaması lazım. Aksi takdirde o da onlardan olur. Ayet ile de sabittir ki, ‘Kim ki onları dost edinirse o da onlardır.’ deniliyor. Rabbimiz, Maide süresinde ‘Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar. Kim onları dost edinirse o da onlardandır.’ diye buyruluyor."

"Allah-u Teâlâ şuur versin"

Özgüç, "Bugün eğer yılbaşı geldi diye birileri kutlama yapıyorsa, kumar oynuyorsa, eğlencelere dalıp kendilerini Yahudi ve Hıristiyanlara benzetiyorsa şunu iyi bilsin ki o onlardandır. Büyük bir günah içindedir ve eğer tövbe etmezse Allah’ın gazabını üzerine çekmiş olur. Müslüman, sadece yılbaşında değil her zaman kendini Yahudi ve Hıristiyanların adet, örf, gelenek ve göreneklerinden, eğlencelerinden ve kutlamalarından uzak tutması gerekir. Eğer uzak tutarsa Allah’ın rızasını, af ve mağfiretini kazanır. Akdi takdirde kendisini uzak tutamazsa, kendini onlara benzetirse onlardan olur ve Allah’ın gazabını hak etmiş olur. Allah-u Teâlâ, İslam ümmetine şuur versin."

"Kendinize ve ailenize yazık etmeyin"

Yemen’de yaşanan insani krize de dikkat çeken Özgüç, şunları söyledi: "Bugün Yemen kan ağlıyor, Yemen yanıyor, Yemen açlıktan kıvranıyor. Birileri kendilerine Müslüman deyip onlarla hemhal olmuyor, dertleriyle dertlenmiyor ve israf içinde kudurup kendini Yahudi ve Hıristiyanlara benzetirse kendine çok yazık eder. Hem dünyasını hem de ahiretini kaybeder ve hüsran içinde olur. İslam risaleti neyi emrediyorsa onu yapmamız ve biz Müslümanlar İslam’a göre yaşamamız gerekiyor. Hangisi olursa olsun kumarlardan, haramlardan ve günahlardan kendimizi ve ailemizi uzak tutmamız gerekiyor." 

 "Hiçbir haram milli ve vatani olmaz, ancak şeytani olur"

Piyangonun "milli" söylemle adlandırılmasına işaret eden Özgüç, "Hangisi olursa olsun o kumar milli olmaz, vatani olamaz. Madem Allah ona şeytanın işi demiş, o şeytanidir; milli değildir. Paraya hevesli olan, havadan para kazanmaya çalışan, hayal peşinde koşan sefil bazı insanlar, ‘Yılda bir defa kumar oynayacağım.’ diyor.  Yani yılda bir defa şeytanın işini yapacak, şeytanı razı edecek, Allah’ın gazabını kazanmış olacak. Asla bu caiz değildir, Müslüman, bir kere değil hiçbir zaman bu haramlığı Kur’an-ı Kerim ile sabit olan bu işe girmemesi lazım. Hem kendini hem de ailesini bu haramdan uzak tutması lazımdır." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler