PKK Ağrı'da 2 TIR'ı daha yaktı

PKK Ağrı'da 2 TIR'ı daha yaktı

Ağrı nın Doğubayazıt ilçesi ile Iğdır karayolu üzerinde yol kesen PKK liler 2 TIR’ı ateşe verdiler. Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi-Iğdır karayolu üzerindeki Korhan yaylası yol ayrımına inen PKK'lılar, yol kesip bir TIR'ı ateşe verdiler. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Edinilen bilgilere göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi-Iğdır karayolu üzerindeki Korhan yaylası yol ayrımına inen bir grup PKK'lı, yoldan geçen 3 TIR, bir tanker ve 4 otomobili  durdurdu. 2 TIR'ın sürücüsünü indirdikten sonra araçları ateşe veren PKK'lılar, ardından bölgeden uzaklaştılar.

PKK liler 2 TIR'ı yaktıktan sonra  bir PKK’lı  likit gaz yüklü tankerin şoförü T.M.G.'nin yanına oturarak TIR’I Suveren Jandarma Karakolu'na doğru sürmesini istedi.

Aracını jandarma karakoluna sürerken PKK linin bomba yerleştirmeye çalıştığını fark eden şoför tankerin acil imdat frenini çekerek aşağı atlayıp kaçtı. Olası bir katliamı gerçekleştiremeyen PKK’li de tankerden inerek kendilerini takip eden otomobilde bekleyen arkadaşları ile birlikte Korhan yaylasından Ağrı Dağı yönüne gittiler. 

Jandarma karakoluna yaklaşık 200 metre kala tankeri durduran şoför T.M.G., büyük bir faciayı önlemiş oldu.

 Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler