PKK: AKP Çözüm Sürecini Çoktan Bitirdi

PKK: AKP Çözüm Sürecini Çoktan Bitirdi

PKK, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, "Çözüm sürecine mecbur ve mahkum değiliz." açıklamasına, "AKP süreci çoktan bitirmiştir." yanıtını verdi.

Kendisine yakın internet sitelerinde yazılı bir açıklama yayınlayan PKK, 15-21 Ekim tarihleri arasında Kandil’de merkez komite toplantı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Abdullah Öcalan’ın rapor niteliğindeki değerlendirmelerinin okunmasıyla başlayan merkez komite toplantısına 38 kişinin katıldığı, ideolojik, siyasi ve örgütsel durumun tartışıldığı kaydedildi.

Ortadoğu’da üçüncü dünya savaşı yaşandığını iddia eden PKK, toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı: “Komitemiz özellikle 6-8 Ekim tarihleri arasında yaşanan sarsıcı olayları değerlendirmiş, bu konuda AKP’nin izlediği çözümsüz ve oyalayıcı politikalarla faşist IŞİD çetelerine verdiği desteğin Kürt toplumunda ne kadar derin bir öfkeye ve tepkiye yol açtığını ortaya koymuştur. Yine yaklaşık iki yıldır Abdullah Öcalan’ın büyük bir sabır ve çabayla yürüttüğü demokratik çözüm sürecine AKP Hükümetinin gösterdiği ciddiyetsiz ve oyalayıcı yaklaşımı değerlendirerek, bu temelde AKP’nin süreci çoktan bitirdiğine dikkat çekmiş ve somut pratik adımlar atılmadıkça Hareketimiz için artık böyle bir süreçten söz edilemeyeceğini vurgulamıştır.”

"Kimseyle Silahlı Çatışma Siyasetimiz Yok"

Bağlar’da Kurban bayramında et dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü ve 3 arkadaşının hunharca katledilmesinin gündeme gelmediği öğrenilen toplantıda, HÜDA PAR ve bileşenleri ile İslami kesime yapılan saldırılar ‘serhidan’ olarak takdim edilen açıklamada, “Merkez komite toplantımız, son serhildan da içinde olmak üzere halkımızın geliştirdiği özgürlük mücadelesini ve bunun tüm Kürdistan parçaları açısından taşıdığı belirleyici önemi derinliğine değerlendirmiştir. PKK’nin her zaman Kürdistan’ın tüm yurtsever güçlerinin demokratik birliğinden yana olduğunu, bu çerçevede hiç kimseyle silahlı çatışma siyasetinin olmadığını, bu yönlü iddiaların maksatlı ve partimizi karalamaya dönük iftiralardan ibaret olduğunu vurgulamıştır. Bu temelde Kürdistan’ın tüm yurtsever güçleri ile Türkiye’nin demokratik güçlerini birliğe ve AKP iktidarına karşı demokrasi mücadelesini geliştirmeye çağırmıştır.” denildi. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.