PKK çeteleri Van'ı harabeye çevirdi

PKK çeteleri Van'ı harabeye çevirdi

Van'da Kobani'deki olayları protesto ederek eylem yapan PKK çeteleri ile polis arasındaki gerginlik zaman zaman şehir merkezi ve mahalle aralarında devam ediyor.

VAN- IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden PKK’lı çeteler ile polis arasında devam eden olayların dördüncü gününde devem ediyor.  Van’da Feqiye Teyran Parkında yapılan basın açıklamasının ardından yine olaylar çıktı.

 


IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden PKK’lı çetelerin şehir merkezini ve ilçeleri 4 günden bu yana harabeye çevirirken,  esnaflar bu gün de  kepenklerini  açamadı. 

 


Kentin belli noktalarında asker ve polisler konuşlanırken, Gün boyunca asker ve polis sevkiyatının yapıldığı ve  şehirde sıkı tedbirler ile olayların önü alınmasına çalışılmasına rağmen, şehrin  merkezib ve civar mahallelerde PKK’lı çeteler ile polis arasında yer yer çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

 


Mahalle aralarında devan eden olayları püskürtmek isteyen polisler, göstericilerin saldırılarına, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ediyor. Özellikle Hacıbekir, Yeni Mahalle, Akköprü, Şabaniye, Karşıyaka Mahallelerinde devam eden olaylarda şehir adeta harabeye döndü. Kepenklerin bugün  de açılmadığı kentte, olaylara karıştığı tespit edilen birçok kişi polis tarafından gözaltına alındı.

 


Esnafın zararını  devlet karşılayacak

 


Van’da özellikle PKK’lılarca  İslam’a  yakınlığı bilinen AVM’lere saldıran HDP/PKK çeteleri,  daha sonra bu marketleri yağmaladığı,  eşyaları poşetlere doldurup götürdüğü görüldü.                                                                                                                                          Kendi çocuklarının dahi eğitim gördüğü birçok okulun ise camları kırılarak kundaklandı.

 


Öte yandan çıkan olaylarda zarar gören esnafın hasarlarının devlet tarafından karşılanacağı öğrenildi. 

 

HDP/PKK çetelerinin  çıkardığı olaylarda büyük zarar gören esnafın hasar tespit çalışmaları ise  devam ediyor.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.